Kanfanarcu tri godine zbog prijetnji nožem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ilija Vrdoljak (52), zvani Ante, iz Kanfanara pravomocno je na bujskom Opcinskom sudu osuden na jedinstvenu zatvorsku kaznu od tri godine zbog kaznenih djela prijetnji i sprjecavanja službene osobe u obavljanju dužnosti u lipnju prošle godine u Rovinju.

Zbog prijetnji smrcu osuden je na šest mjeseci, a zbog sprjecavanja službene osobe u obavljanju dužnosti na godinu i šest mjeseci zatvora. Pribrojeno mu je i dodatnih godinu i deset mjeseci zbog opoziva uvjetne kazne iz 2007. godine, na koju je odlukom Županijskog suda u Puli osuden zbog prijetnji i nasilja u obitelji. Upravo mu je iz tog razdoblja u kaznu uracunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru, odnosno od 26. prosinca 2004. do 28. veljace 2005., te za lanjski dogadaj u Rovinju od 6. lipnja 2011. do 13. travnja 2012. godine. Sud mu je izrekao i sigurnosnu mjeru obveznog lijecenja od ovisnosti o alkoholu.

Ante je proglašen krivim da je 6. lipnja prošle godine u alkoholiziranom stanju u garaži restorana Da Mauro u Rovinju nožem oštrice 25 centimetara prijetio smrcu suvlasnici restorana Adriani K., govoreci joj da ce sve pobiti i zaklati, a ako netko dode, da ce ga izbosti nožem. Tada je izjavio i da ce garaža i restoran biti puni krvi.

Kada su došli na intervenciju, policajci su Vrdoljaku zapovjedili da spusti nož, na što se on okrenuo prema trojici i zaprijetio im da ce ih, ukoliko udu u garažu, morati izbosti nožem, a da ce nakon toga sebi prerezati vrat. U pomoc je potom pozvana interventna policija koja ga je savladala primijenivši sredstva prisile.

Vještacenjem je utvrdeno da je Vrdoljak bio smanjeno ubrojiv i pod utjecajem alkohola, a nužno je bilo odredivanje mjere obaveznog lijecenja od alkoholizma. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter