Kanfanarac Alen Čekić državni je juniorski prvak u gađanju

Alen Čekić: Jednostavno, volim pucati i uživam u tom sportu (N. O. R.)
Alen Čekić: Jednostavno, volim pucati i uživam u tom sportu (N. O. R.)

U sjedištu Općine Kanfanar bilo je uzbudljivo, a kako i ne bi, kad je u mjestu sa svega 1.500 stanovnika i jedan poseban momak, Alen Čekić, juniorski prvak Hrvatske u gađanju letećih meta, disciplina trap. Zahvaljujući svojoj strasti, ovaj je mlađahni Kanfanarac ne samo proslavio rodni kraj i učinio obitelj ponosnom, nego i tako mlad - jer juniorska kategorija obuhvaća sportaše od 14 do 21 godine - pokazao svima zube, odnosno pušku.

Nasljednik zlatnog Cernogorza

- Naravno da sam uzbuđen, nisam ni sanjao da ću ući u polufinale, a kamoli osvojiti titulu juniorskog državnog prvaka u streličarstvu, kaže nam sramežljivi Alen Čekić koji je upravo prošlog vikenda na streljani Luže u Zagrebu dokazao da se u Istri odlično puca i da proslavljeni olimpijac Giovanni Cernogorza, koji je na istom natjecanju osvojio broncu, ne samo da ima nasljednika već i fantastičnog sportskog kolegu. Spominjući Cernogorza, Alen nam dodaje da ga je proslavljeni sportaš već uzeo u svoje ruke i pomagao mu u pripremama ali i da će se njihova suradnja nastaviti. Jer, Alen se pod budnim okom Cernogorza već priprema za predstojeće Europsko prvenstvo u Beogradu.

Kako već to obično i biva, uspjeh mladog streličara koji je na državnom natjecanju na 125 metara pogodio 102 mete i time se plasirao prvo u polufinale među šest najboljih, da bi zatim u polufinalu od 15 meta pogodio 14 te naposljetku na raspucavanju za medalje pogodio svih pet meta ušavši u borbu za medalju i konačno s trinaest od petnaest meta osvojio zlato i titulu državnog juniorskog prvaka za 2015. godinu, nije bio slučajan.

Talente naslijedio od oca

Naime, strast za pucanjem naslijedio je od svog oca. I ne samo to: pored toga što je odličan učenik - završio je prvi razred Strukovne škole Eugena Kumičića u Rovinju, smjer automehatroničar - Alen je u Glazbenoj školi Vladimira Nazora završio i peti razred, smjer harmonika.

- Da, tata Rino bio mi je i ostao uzor. Kao i svi dječaci gledao sam što on radi i nastojao ga imitirati. Tata odlično svira harmoniku pa sam je i ja uzeo u ruke i već sam imao nekoliko gaža, veli smijući se Alen, koji razgovor vraća na svoju prvu ljubav - streličarstvo, čije mu je tajne i ljepote opet otkrio otac, također nagrađivani streličar, Alenov trener i uzor te član i predsjednik Streljačkog kluba "Sagitar" iz Kanfanara, kluba koji je uz onaj novigradski jedini registrirani u Istri.

Jedan od najskupljih sportova

- Jednostavno, volim pucati i uživam u tom sportu, objašnjava Alen koji je, kao skroman momak, prigodu iskoristio da se zahvali načelniku općine Sandru Jurmanu na prijemu ali i donaciji od tisuću kuna koju će iskoristiti za nabavku sportske opreme. A kad smo kod opreme, dodajmo da je streličarstvo jedan od najskupljih sportova. Doznajemo da metak košta dvije kune, a da ih Alen tijekom treninga, koje opet uz one kondicijske, najmanje dva puta tjedno obavlja na streljani, ispuca i do 120 komada. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter