Kanfanar: Usvojen proračun od 11,7 milijuna kuna

Groblje u Dvigradu (A. POKRAJAC)
Groblje u Dvigradu (A. POKRAJAC)

Općinsko vijeće Kanfanara na prekjučerašnjoj je sjednici izglasalo proračun za ovu godinu u iznosu od 11,7 milijuna kuna. Očekivani prihodi od poslovanja iznose 9,8 milijuna, a višak prenesen od lani 1,8 milijuna kuna.

Usvojeni su i prateći programi, a s posebnom se pozornošću načelnik Sandro Jurman osvrnuo na program gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture. Značajnija su sredstva namijenjena sustavu odvodnje i pročišćavanju otpadnih voda u naseljima Burići, Marići i Maružini, i to u iznosu od 1,7 milijuna kuna, a za izradu planova planira se oko 620 tisuća kuna, od kojih 235 tisuća za poslovne zone.

Za asfaltiranje je namijenjeno 600 tisuća kuna, i to za nerazvrstane ceste u naseljima Šorići, Mrgani, Ladići, Žuntići i Kanfanar, a za groblja je predviđeno više od 600 tisuća kuna - otkup zemljišta za groblje u Brajkovićima, proširenje groblja u Kanfanaru i otkup zemljišta za kapelicu u Dvigradu.

U programu održavanja javnih površina nalazi se i 125 tisuća kuna za nabavku kanti za selektivno odvajanje otpada.

Općina će svim korisnicima proračuna dodijeliti jednaka sredstva kao i lani, što znači da je program društvenih djelatnosti - predškolstvo, školstvo, kultura i sport - na lanjskom nivou i iznosi oko 2,8 milijuna kuna. Za socijalni program osigurano je pola milijuna kuna. (M. Me.)


Podijeli: Facebook Twiter