Kanfanar: U šumi uzgojili indijsku konoplju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sadnje i uzgoja pet stabljika indijske konoplje u šumi na području Kanfanara 25-godišnjak iz Žminja i 23-godišnjak s područja Kanfanara su zaradili kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Rovinjska je policija u noći s 11. na 12. srpnja zatekla dvojicu mladića dok su zalijevali nasade konoplje te ih uhitila. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su pet stabljika koje su dostigle visinu od 53 do 150 centimetara posadili krajem svibnja. Temeljem naloga nadležnog suda policija je obavila i pretrage kuća u kojima osumnjičeni borave.

Pritom je 23-godišnjak policijskim službenicima predao devet sjemenki indijske konoplje, a ranije je kod njega, prilikom zatjecanja kod nasada konoplje, pronađeno 1,8 grama marihuane. Osim kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama protiv 23-godišnjaka će policija nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga odnosno zbog posjedovanja marihuane. Osumnjičeni mladići su u večernjim satima 12. srpnja privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter