Kanfanar: U sudaru s autom, motorist teško ozlijeđen

Prometna nesreća u Kanfanaru (D. MEMEDOVIĆ)
Prometna nesreća u Kanfanaru (D. MEMEDOVIĆ)

Teže tjelesne ozljede zadobio je vozač motocikla Yamaha koji se u subotu u 13.40 sati sudario s automobilom Volkswagen Polo točno na pružnom prijelazu na ulasku u Kanfanar iz Rovinja. Motorist je došao iz pravca Rovinja i na pruzi, nakon blagog desnog zavoja, udario motociklom u prednji lijevi kotač Pola. Crvena Yamaha odbila se 15-ak metara od mjesta sraza, udarila u zid u sklopu pružnog prijelaza, a motorist je, rekli su nam mještani okupljeni na mjestu nesreće, završio još i koji metar dalje.

U nedostatku službenih podataka, jer policija na mjestu nesreće ne daje novinarima nikakve podatke, od okupljenih mještana saznali smo da se radi o mlađoj osobi iz Rovinja, a da je riječ o Yamahi R1 otkrila nam je skupina motorista, koja je nakon nesreće stigla u Kanfanar da bi svi vidjeli što se dogodilo. Zbog nesreće i očevida ta dionica ceste Kanfanar - Rovinj bila je zatvorena za promet sljedećih dva i pol sata, a policija je promet usmjeravala na put uz kompleks TDR-a.

Velika brzina

- Došao je iz smjera Rovinja, a ja sam išao prema Rovinju na posao. Vozio je brzo, nije uspio uhvatiti zavoj, prešao je na moju stranu i udario u moj prednji lijevi kotač. Da me pogodio u vrata sada bi i mene vozili u bolnicu, jedino je što nam je ispričao vidno potresen vozač crnog Pola, i to prije nego su ga policajci pozvali u ograđeni dio gdje je obavljan očevid, inače nedostupan novinarima.

Od mještana okupljenih blizu mjesta sudara čuli smo da je prilikom zbrinjavanja u kolima Hitne pomoći vozač motora micao rukama i nogama pa pretpostavljaju da je bio pri svijesti. Od njih smo saznali i da je motorist iz Rovinja, a vozač automobila iz Modrušani. Mada nitko od svjedoka nije vidio sam trenutak nesreće, svi se slažu da je brzina motora morala biti velika. Jedan Kanfanarac, koji se u vrijeme nesreće nalazio kod župne crkve, rekao je da je i on čuo strahovito glasan zvuk motocikla na cesti daleko od mjesta, negdje čak kod Okreti, a nekoliko trenutaka kasnije i strahovit udarac na pruzi. Drugi je mještanin pak naveo da se netom prije nesreće, kada je išao autom prema Rovinju, mimoišao s motoristom koji je vozio strahovito brzo.

Je li zaista brzina bila toliko velika da je motorist izgubio nadzor nad Yamahom u blagom zavoju, što tvrde mještani, pokazat će očevid policije. (Zvjezdan STRAHINJA, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter