Kanfanar prima zahtjeve za spajanje na kanalizaciju

(Arhiva/A. POKRAJAC)
(Arhiva/A. POKRAJAC)

Nakon što su izgradnja kanalizacije otpadnih voda te crpne stanice kod željezničke stanice za naselje Kanfanar okončane lani, odnosno ove godine, proteklog je tjedna obavljen tehnički pregled za dobivanje uporabne dozvole, pa je Općina Kanfanar objavila poziv za građane kako bi predali zahtjev za priključenje.

- Temeljem odluke o priključenju građevina i drugih nekretnina na sustav javne odvodnje općine Kanfanar, vlasnici postojećih građevina ili onih koje će se tek izgraditi na području općine, dužni su priključiti svoju građevinu na sustav javne odvodnje i to u roku od šest mjeseci za već izgrađene zgrade ili u roku od tri mjeseca na novogradnju, pojasnio je načelnik Sandro Jurman.

Nakon što građani skupe potrebnu dokumentaciju koja je objavljena i na općinskim stranicama te predaju zahtjev isporučitelju vodnih usluga, što je do 1. siječnja 2013. Tvornica duhana Rovinj, provjerit će se jesu li ispunjeni svi tehničko-tehnološki uvjeti za priključenje te izdati odluku o dozvoli priključenja kojom se definira način i obavezne karakteristike priključka. Po potrebi priložit će se i odgovarajuća skica priključka.

Naknada za priključenje ovisno o veličini zgrade, stana ili poslovnog prostora iznosi uglavnom 25 posto, a najviše, što se odnosi na velike poslovne prostore, do dvije cijele prosječne mjesečne bruto plaće u Hrvatskoj za prethodnu godinu, a ona je lani iznosila oko 7. 8 tisuća kuna. Naknada za priključak može se plaćati i u ratama, najviše do šest jednakih mjesečnih obroka.

Nakon plaćanja naknade za priključenje jednokratno ili nakon plaćanja 1. rate uz prilaganje bjanko zadužnice za ostalih pet rata, vlasnik građevine se može priključiti na sustav javne odvodnje uz nadzor isporučitelja javne odvodnje.

Radove koje je potrebno izvesti unutar interne kanalizacije odnosno na katastarskoj čestici vlasnika, izvodi sam vlasnik uz uvjet da se radovi koje on izvodi obave zakonito prema tehničko-tehnološkim uvjetima i pravilima struke i to uz nadzor ovlaštene osobe isporučitelja vodnih usluga. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter