Kanfanar: Povelja o bratimljenju s Rešetarima

Smiljana Marić, Igor Marić, Sandro Jurman, Dalibor Bastijančić, Sandra Orbanić i Anton Meden (A. POKRAJAC)
Smiljana Marić, Igor Marić, Sandro Jurman, Dalibor Bastijančić, Sandra Orbanić i Anton Meden (A. POKRAJAC)

Ovogodišnji Dan općine Kanfanar i blagdan zaštitnice Dvigrada sv. Sofije počet će se obilježavati u subotu kada će se u 16.30 sati Maružinima prirediti 9. susret pjesnikinja "Marijada". Uz nastup deset Marija, gošće Davorke Grego i pazinskih Veteranki, na susretu će se predstaviti i ovogodišnja zbirka pjesama "Kolana od besid".

U nedjelju u 12 sati kreće 4. biciklijada kroz općinu. U 18 sati u galeriji Malenica Dvegrajci pripremaju znanstveni skup "Crtice iz povijesti Kanfanarštine", na kojem će o Kanfanaru, Dvigradu i Limskom kanalu govoriti Marijan Jelenić, Martina Barada, Ante Matan, Anton Meden i Željko Bistrović.

Utorak će biti posvećen djeci koja će se u 16.30 sati s animatorima iz Čarobnog šeširića zabavljati na željezničkoj stanici. U četvrtak u 19 sati u Malenici će se otvoriti izložba "Vatrogastvo u Kanfanaru", na kojoj će se kroz fotografije i izloženu opremu moći razgledati povijest vatrogastva od 1950. godine do danas.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u petak u 17 sati u Dvigradu. Tom prigodom potpisat će se povelja o bratimljenju s općinom Rešetari, s kojom općina Kanfanar surađuje već godinama.

Sam blagdanski dan u subotu započet će teniskim turnirom parova. Od 19 sati na rukometnom igralištu nastupat će KUD Dvigrad i njihovi gosti KUD Rešetari, KUD Stjepan Žiža iz Rovinjskog Sela i folklorna grupa iz Sante Gorizije kraj talijanske Gorice. U nastavku će nastupiti Gustafi i žminjski Prijatelji.

Zaključni dan u nedjelju, 30. rujna, počet će turnirom u gađanju glinenih golubova na streljani u Sošićima. Nakon mise u župnoj crkvi na kanfanarskom trgu nastupit će limena glazba, a potom će uslijediti otvaranje vatrogasnog doma na Pinkolici.

Program su u kanfanarskoj vijećnici najavili predsjednik udruge Dvegrajci Anton Meden, Biciklističkog kluba Axe Igor Marić, društva Naša djeca Sandra Orbanić, tajnik DVD-a Kanfanar Dalibor Bastijančić, predsjednica KUD-a Dvigrad Smiljana Marić i općinski načelnik Sandro Jurman, koji je naglasio da su za njegovo održavanje zaslužni brojne udruge i pojedinci. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter