Kanfanar: Plakete Istragrafici, Vikingu i Križmaniću

Panorama Kanfanara (N. LAZAREVIĆ)
Panorama Kanfanara (N. LAZAREVIĆ)

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Kanfanara jednoglasno su potvrđeni ovogodišnji predloženi laureati, koji će 30. rujna, za Dan općine i blagdan svete Sofije, primiti priznanja.

Mala plaketa Općine bit će dodijeljena restoranu Viking u Limskom kanalu, za doprinos gospodarskom i turističkom razvoju općine. Restoran obitelji Matošević svoja je vrata otvorio daleke 1964. godine, zapošljava 12 stalnih i 10 sezonskih djelatnika, a gosti su ga prepoznali po kvalitetnoj mediteransko-istarskoj kuhinji.

Malu plaketu za svoje će izvanredne sportske rezultate dobiti i Mauricio Križmanić, Kanfanarac koji je već godinama vodeće ime na hrvatskoj trekking sceni. Primjerice, ove je godine pobijedio na utrci 100 milja Istre, prvoj takvoj organiziranoj u Istri, održanoj u travnju.

Plaketa općine ove godine, za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu, pripasti poduzeću Istragrafika. Posluje od 1956. godine, a 2006. se, nakon pet desetljeća, iz Rovinja preselila u Kanfanar. Danas je u toj tvornici zaposlen značajan broj Kanfanaraca, a Istragrafika je među mještanima omiljena i prepoznata po svom donatorstvu.

Načelnik Sandro Jurman istaknuo je da je proveden natječaj za sufinanciranje putnih troškova srednjoškolaca. Općina Kanfanar i ove će godine za pedesetak srednjoškolaca osigurati oko 80 tisuća kuna, odnosno 25 posto ukupnih troškova (preostali dio plaća država), čime su njihovi roditelji u cijelosti oslobođeni plaćanja putnih troškova.

Također, raspisan je natječaj za uslugu prikupljanja korisnog otpada. Općina će za mještane pribaviti posude/kante za prikupljanje papira i kartona, i svim će ih domaćinstvima besplatno podijeliti. (N. O. RADIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter