Kanfanar osvijetljen novim lampadinama

Nova led rasvjeta (N. O. R.)
Nova led rasvjeta (N. O. R.)

Središte Kanfanara svijetli novim sjajem. Naime, zastarjela i loša živina rasvjeta zamjenjuje se novom led tehnologijom, odnosno skidaju se 120 W lampe i postavljaju one sa snagom 40 Wata.

Projekt je to koji će Općini Kanfanar, ističe načelnik Sandro Jurman, osigurati štednju energije ali i niže račune za struju od čak 75 posto.

-Riječ je o programu modernizacije Kanfanara, odnosno  kompletnoj zamijeni rasvjete koja se tiče mjesta i dvadeset i dva naselje. Projekt je to vrijedan ukupno 2,5 milijuna kuna koji bi kroz naredne tri godine trebao biti dovršen. Konkretno, u tijeku je izvedba prve faze, kojom će se od ukupno 700 rasvjetnih tijela zamijeniti 160. S modernom smo led rasvjetom startali od centra mjesta, odnosno od najstarije i najlošije rasvjete, kaže načelnik, Kanfanara, Sandro Jurman, dodajući i da će se investicija, osim kroz svjetleći ugođaj i vizualni efekt isplatiti već kroz naredne četiri godine. A kada je riječ o novcu, dodajmo i da je prva faza zamjene rasvjete vrijedna 420 tisuća kuna, i da je od strane Ministarstva graditeljstva Općina Kanfanar sufinancirana s iznosom od 180 tisuća kuna. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter