Kanfanar: Jurman želi novi mandat

Sandro Jurman predstavio je kandidate s liste HSLS-a (A. POKRAJAC)
Sandro Jurman predstavio je kandidate s liste HSLS-a (A. POKRAJAC)

Sadašnji načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman objavio je svoju kandidaturu za novi mandat te predstavio svog zamjenika Zorana Černju i listu HSLS-a za Općinsko vijeće, koja na lokalne izbore izlazi samostalno. Naglasio je da je HSLS, vodeći općinu u koaliciji s HDZ-om, i u teškoj gospodarskoj krizi u zadnjem mandatu ostvario program. Dovršena je kanalizacija Kanfanara s crpnom stanicom, uređeni su deponiji građevinskog materijala za Kontradu i Prikodragu, prošireno kanfanarsko groblje, asfaltirano 7,5 kilometara cesta i uređeno šest dječjih igrališta.

- Uvjereni smo da smo ispunili očekivanja pa pozivamo građane da izađu na izbore i poklone nam povjerenje za novi mandat. U njemu planiramo izgraditi kanalizaciju u Burićima, Marićima i Maružinima, dovršiti deponij na Maklavunu te urediti školsku kuhinju i blagovaonicu, istaknuo je Jurman.

Uz dovršenje najveće solarne elektrane u Hrvatskoj najavio je i proaktivniju politiku u dovođenju investitora, za što se izmjenama prostornog plana uvodi zona male privrede, koju će Općina stimulirati najmanjim komunalnim doprinosom u Istri (devet kuna po kubiku) te drugim pogodnostima.

Zaključujući predstavljanje, Jurman je rekao da će nova, osvježena i kompetentna lista HSLS-a znati ostvariti opsežni program. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter