Kanfanar dobiva galeriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tijeku je uredenje opcinskog prostora nedaleko od kanfanarske OŠ Petra Studenca, gdje ce biti otvorena galerija, odnosno prostor za izložbe te druge kulturne i društvene manifestacije, što do sada ovo mjesto nije imalo.

"Njime ce upravljati udruga za cuvanje i promociju nasljeda Dvegrajci, a osim za rad ove udruge prostor ce služiti i za promociju ostalih kulturnih udruga i pojedinaca koji djeluju u našoj opcini. U tijeku su i pregovori za održavanje sajma knjiga. To ce biti mjesto susreta svih zaljubljenika u umjetnost i kulturu", rekao je kanfanarski nacelnik Sandro Jurman.

Radovi bi trebali biti gotovi koncem travnja, a Opcina je u proracunu za tu namjenu odvojila 100 tisuca kuna. Rijec je o prostoru velikom oko 70 kvadratnih metara u kojem se nekada nalazio mlin. "Sacuvat ce se dio stare oprema mlina cime ce prostor dobiti prepoznatljiv vizualni identitet", dodao je Jurman.

Ove bi godine trebao biti ureden i mjesni društveni dom, za što je osigurano 200 tisuca kuna. Ukljucujuci ove radove, za zaštitu kulturno-povijesnih spomenika te ostale potrebe u kulturi osigurano je više od 1,3 milijuna kuna.

Najviše - 600 tisuca kuna, izdvojeno je za sanaciju, konzervatorske i arheološke radove u Dvigradu. Za kulturne manifestacije bit ce utrošeno oko 300 tisuca kuna.

Od toga 200 tisuca kuna ide za Jakovlju, za Dvigrad festival 50 tisuca kuna, za Dan opcine deset tisuca manje, dok ce za smotru istarskih kantadura u Baratu biti izdvojeno 25 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter