Kanfanar dobio galeriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Galerija Malenica je za sve koji su došli na svecano otvaranje prostora i prve izložbe bila pretijesna što je dokaz da je to upravo ono što je Kanfanaru nedostajalo. Na prvoj izložbi svoja likovna ostvarenja izlažu Armando Modesto, Jelisaveta Banko, Ines Šabanovic Buric, Amedea Maric, Albina Bertetic, Marko Puhar, Dušan Puhar, Anton Meden i Olga Vicel, a izložene su i skulpture Marcela Starcica.

- Iako smo u recesiji smatram da su kultura i jacanje društvenog života na opcini prioriteti i nadam se da ce ovo biti mjesto gdje cemo se redovito nalaziti te pozivam sve da svojim prijedlozima i idejama tome doprinesu, kazao je kanfanarski nacelnik Sandro Jurman.



- Ovo nece biti samo prostor za izložbe vec i za prezentacije, razna predavanja, znanstvene skupove i slicno. Ovo je doista prostor koji je dugo godina Kanfanaru nedostajao, kazao je Anton Meden, predsjednik udruge za cuvanje i promociju nasljeda Dvegrajci koja ce upravljati ovim prostorom.

Melenica ce dakle biti prostor za redovne djelatnosti ove udruge, ali i za promociju ostalih kulturnih udruga i pojedinaca koji djeluju u opcini. Opcina je u proracunu za uredenje prostora odvojila sto tisuca kuna. Rijec je o oko 70 kvadrata u kojem se nekada nalazio mlin, a pri uredenju su se sacuvao i dio stare opreme mlina.

Izložba se može pogledati u ponedjeljak od 18 do 20 sati, a za sljedeci je vikend vec najavljeno predstavljanje zbirke poezije »Šaka smiha» Marije Sošic.


Podijeli: Facebook Twiter