Kanegra Beach: Usijano na Zlatorogu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od najvećih beach festivala koji su kreirali organizatori iz Hrvatske, TNG productions na čelu s Matijom i Stjepanom Marićem, u nedjelju je priveden kraju uz daleko veći broj posjetitelja nego u petak, a najupornije ni prve kapi kiše nisu spriječile u daljnjem partijanju ujutro.

Obećanje žestokog nekomercijalnog techno zvuka i atmosfera open-air festivala na šumovitom poluotoku uz more bili su glavni mamac druge večeri Kanegra Beach Festivala. Najviše posjetitelja nahrupilo je tijekom runde Staceya Pullena, iskusnog profesionalca, inovatora techno zvuka  i producenta iz Detroita, a raspoloženje se dizalo uz Christiana Varelu i Dataminions kako se noć bližila kraju.

Prve taktove udarili su Alex Cvetkov, F. Sonik, Toni Declerque i Dejan Milićević nakon čega je za DJ pult stao sam Pullen kojeg su stariji fanovi slušali na pragu puberteta. Cristian Varela, DJ porijeklom iz Valencije i dobitnik brojnih nagrada, oduševio je posjetitelje svojim groove funk techno ritmovima, a za one koji mu nisu skloni, dobio je prolaznu ocjenu uz kritiku komercijalnog zvuka i laganica.

Dva sata svirke prošla su u trenu nakon čega je na scenu stupio Marko Bančić, porijeklom Kanfanarac i član slovenskog DJ dua Dataminions koji je raspalio posjetitelje u zoru.

- Nikad nisam doživio party na moru u šest ujutro, kod nas u Americi počinju u dva popodne i traju do dva u noći, a ovdje tada tek nastane ludilo, rekao je jedan od rijetkih Amerikanaca među posjetiteljima, Bill Gisi iz Colorada, nakon što se požalio da je došao prerano, no jutro ga je udobrovoljilo.

Neki su se prije prvih kapi kiše i okupali, a većina posjetitelja željna zabave nastavila je uz vlastiti automobil ili ispod suncobrana Bamboo bara gdje je startao after party. Usput smo potražili različita mišljenja o festivalu. Stranci su mahom oduševljeni Zlatorogom, neovisno o tome jesu li bili na originalnoj lokaciji iako bi dio htio da more nije ograđeno, Iskusni hrvatski partijaneri žale za krajem devedesetih kad su partiji bili najbolji na što ih je donekle podsjetilo jutarnje izdanje festivala.

"Pojačao bih sound, imam dojam kao da slušam radio, a u glazbi mi fali informacija, "šuga". Partiji su se komercijalizirali, danas ljudi dođu jer su čuli za poznato ime iako glazba uopće ne mora biti dobra, rekao je Luka Poropat koji prati elektronsku scenu i sam na njoj sudjeluje dok je devetnaestogodišnji Stefano Radolović oduševljen atmosferom, kao i Kristina Pravdić, bankarska blagajnica i trenerica iz Umaga, koja je na partiju proslavila svoj rođendan poručivši "Nama je dobro gdje god da dođemo". (Marina Damjan)


Podijeli: Facebook Twiter