Kanegra beach festival: More, techno i house

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Želite van? Kanegra Beach Festival koji je sinoć službeno startao traje do tri popodne danas i sutra!Tik uz plažu Sv. Pelegrina koju umažani nazivaju Zlatorog sinoć su nahrupili partijaneri iz Istre i svijeta i uživali u ritmu tech-housea. U vedroj noći koju je rashlađivao vjetar, posjetitelje iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Australije, SAD-a, Srbije i drugih krajeva Hrvatske zagrijalo je sedam poznatih DJ-a, a vrhunac večeri nastao je pred zoru uz Kaiserdisco.

Od slavnog njemačkog dvojca iz Hamburga, koji su karijeru započeli prije četiri godine, došao je Frederic Berger i entuzijastično je odradio svoju četvrtu svirku u Hrvatskoj, no fanovi, a i on sam, poželjeli su si još više dolazaka. Šaljivi Frederic bio je raspoložen za nastup i obožavatelje koje je rasplesao žešćim techno- house zvukom uz povremene elemente tribala, a u set je uvrstio i jednu od novih stvari s albuma.

Party je službeno započeo u kasnim večernjim satima s Miss Kali, jedinom damom  među posjetiteljima koja je postala poznata kao resident DJ u zagrebačkim klubovima Hemingway i Aquarius, no njezin kratki nastup vidio je mali dio posjetitelja, kao i slovenskog DJ-a, Ian F-a i Petra Dundowa. Veći broj došao je na Marka Milosavljevića te na zvijezdu večeri Valentina Kanzyanija, jednog od najboljih slovenskih i balkanskih DJ-a od kojeg je dio publike više očekivao  dok su drugi upravo u njegovom setu najviše uživali.

"On zna glazbu u dušu: zna što je deep house tech- house, after.. jednostavno je najbolji", rekao je jedan obožavatelj iz Slovenije.

Je li njegov usporeniji ritam tapija ili glazbeni intelekt, pitali smo samog Kanzyanija.

"Uvijek idem naprijed, a neki ljudi sjećaju se i traže mene od 2004. godine kad sam svirao žestoki techno.  Treba pratiti što se događa u svijetu, u Španjolskoj, Italiji, Americi, a ne biti tupo zatupljen u jednu vrstu glazbe, rekao je Kanzyani koji nije mogao dugo ostati u Umagu jer ga već danas očekuje nastup u drugoj državi.

Kanegra beach festival kojeg organiziraju domaći TNG Productions potrajao je jutra uz završni set DJ Unique-a iz Pule i nastavak na after partyu u obližnjem Bamboo beach baru, no većini posjetitelja bilo je to samo zagrijavanje za drugi dan kad dolaze Stacey Pullen, Christian Varela, Dejan Milićević, Dataminios i druge zvijezde koje će udariti još žešći techno ritam.

Nova lokacija nije razočarala stare posjetitelje: većina s kojima smo razgovarali zadovoljna je dok god je dovoljno toplo i dobra "brija", a plaža u blizini. (Napisala i snimila Marina DAMJAN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter