Kandlerova ulica zaboravljena u Pulskoj noći

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Netom održana Pulska noć koju je, prema slobodnim procjenama, posjetilo više tisuća Puljana i njihovih gostiju i koja je ostala zapamćena po mnoštvu organiziranih programa u centru grada kojima su svi bili zadovoljni, nekima je ipak ostavila gorak "okus u ustima".

Posebno se to odnosi na ugostitelje u Kandlerovoj ulici koji su, kako su rekli, ostali zaboravljeni u velebnoj Pulskoj noći. U toj ulici, naime, nije bio organiziran nijedan program, a k tome, nije bilo ni ulične rasvjete, iako su oni, desetljeće unatrag, bili idejni začetnici pulskih noći.

- Da nije bilo svjetla iz naših ugostiteljskih objekata, u Kandlerovoj bi bio potpuni mrak. Nije u redu da ovdje nije bio organiziran niti jedan program ili izvođač, kao da smo bili potpuno zaboravljeni i izolirani od ostatka grada, veli nam zaposlenica jednog ugostiteljskog objekta u blizini katedrale.

U njezinom susjedstvu nalazi se još jedan ugostiteljski lokal iz kojeg su nam se također požalili na organizaciju Pulske noći. I oni smatraju da su zakinuti jer uopće nisu bili uključeni u program te se bili prisiljeni zatvoriti lokal već oko ponoći. Tvrde također da su bili razočarani jer nije bilo ni struje u ulici, no to su pripisali nevremenu i grmljavini koja je uslijedila.

Isto nam je ponovila još nekolicina ugostitelja duž Kandlerove. Međutim, nekoliko ugostitelja nije imalo zamjerke, kazali su nam da su radili po uobičajenom rasporedu te da nisu primijetili da su baš toliko izostavljeni iz pulske noći. Ipak, i oni su se složili da bi se u budućnosti organizatori mogli pobrinuti da bar jedan od programa stave podno zvonika katedrale pa bi i taj dio grada oživio, barem u Pulskoj noći.

Od Vlade Orlića iz agencije Avenue koja je organizirala Pulsku noć, saznajemo da je ovo već treća godina da Kandlerova nije obuhvaćena događajima, a razlog su smanjena sredstva. (Nera SOFTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
  
 


Podijeli: Facebook Twiter