Kandlerova sve više Ulica umjetnika

Kandlerova sve više postaje Ulica umjetnika (M. ANGELINI)
Kandlerova sve više postaje Ulica umjetnika (M. ANGELINI)

Odlukom gradonačelnika Borisa Miletića o dodjeljivanju gradskog poslovnog prostora u Kandlerovoj 14. Udruženju likovnih i književnih stvaralaca Pula (ULIKS) nastavljeno je pretvaranje ove ulice u Ulicu umjetnika.

Prostor površine 93 četvorna metra dan je jer Udruga obavlja djelatnost od interesa za Grad, ali i stoga što je intencija gradske uprave Kandlerovu ulicu pretvoriti u središte galerijsko-umjetničkog zbivanja u Puli. Tako likovni i knjiženi stvaraoci Pule prostor dobivaju na deset godina bez naknade, a ustvari ostaju u prostoru koji koriste od 1987. godine.

A da se Kandlerova uistinu namjerava pretvoriti u Ulicu umjetnika potvrđuje i odluka o uvjetima i kriterijima za dodjelu na uporabu gradskog poslovnog prostora u Kandlerovoj 5, dijelu ulice od Foruma do Trga sv. Tome, koji je namijenjen obavljanju galerijske djelatnosti, odnosno, prezentacije vlastitih umjetničkih djela.

Prostor će se dodijeliti na rok od pet godina bez naknade, a programe podnositelja zahtjeva za ovim prostorom analizirat će Povjerenstvo u sastavu: Jasmina Nina Kamber, Eros Čakić, Moris Žiković, Sanja Krelja Osterc i Mladen Lučić.

Na tom potezu Kandlerove ulice već ima nekoliko poslovnih prostora galerijske djelatnosti što je označeno kao kvalitetan iskorak u odnosu na ranije stanje ove ulice i djelatnosti u njoj, a ovim se unaprjeđuje cjelogodišnja ponuda kulturnih sadržaja kao neprofitabilne djelatnosti, u središtu grada. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter