Kandidatkinje za dogradonačelnice Radmila Korlević i Tisa Dodić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Poreča i osnivač građanske inicijative Zajedno-Insieme Maurizio Zennaro predstavio je danas kandidatkinje za svoje zamjenice i to liječnicu opće prakse Radmilu Korlević i arhitekticu i vlasnicu tvrtke za dizajn i projektiranje Tisu Dodić. Obje imaju dugogodišnje iskustvo i afirmaciju u praksi. Dr. Korlević bit će zadužena za odjel društvenih djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstveno zaštitu, dok će Dodić, koja je sada u mirovini, brinuti o resoru komunalnih djelatnosti, prostornom planiranju, gradnji i zaštite okoliša, istaknuo je Zennaro.

Dodić bi u Gradu radila bez plaće

- Tisa Dodić spremna je dužnost dogradonačelnice obnašati volonterski. Rasipni IDS najavio je čak tri profesionalno zaposlena zamjenika, pa će njihove plaće, zajedno s onom gradonačelnika, proračun u četiri godine stajati čak 4,3 milijuna kuna. Budući da sam po nacionalnosti Talijan, nema potrebe predlagati zamjenika iz redova manjine, pa bi naše plaće u četiri godine koštale dva milijuna kuna, dakle više nego upola manje, veli Zennaro.

Bila je to ujedno i prilika za predstavljanje kandidata za Gradsko vijeće čiji je nositelj Zennaro. Nakon njega na listi su Mirjana Zorić, Vladimir Gašparini, Branka Aleksić, Marjan Trifunac, Ondina Labinjan, Ilija Krčalić, Iva Knežević, Bojan Horvat, Livia Antonić, Dubravko Kendjelić, Senka Rukavina, Pavlo Ružić, Bašo Adrović, Kristina Šumberac Đorđević, Mirjana Blaško i Ivica Novačić.

- Na našoj je listi osam žena i devet muškaraca, a s dvije kandidatkinje za zamjenice, kod nas su dame u većini. Sedam članova ima visoku stručnu spremu, a jedan upravo završava kineziološki fakultet. Prosječna dob kandidata je 44 godine, što je spoj mladenačkog zanosa (sedam ih je u dobi od 23 do 37 godina) i životnog iskustva (deset članova ima između 47 i 67 godina). Svi su ugledni građani, poznati i priznati u profesionalnom i društvenom okruženju, nanizao je Zennaro, dodavši da zato vrlo optimistično očekuju osvajanje nekoliko vijećničkih mjesta.

Smanjit će plaću gradonačelniku

U predizbornom programu ova nezavisna lista na provom mjestu ima uvođenje direktne demokracije, što se do danas nije primjenjivalo.

- Poticat ćemo i poštovati aktivizam građana koje ćemo uključiti u donošenje svih odluka koji su od njihovog interesa. Političkim strankama na prvom su mjestu njihovi članovi i klijenti koji se oko stranke vrte radi svojih interesa. Direktna demokracija može se implementirati izmjenama postojećeg Statuta i Pravilnika o radu Gradskog vijeća, gdje planiramo i mogućnost referendumskog izjašnjavanja. Vijećnici će imati mogućnost kontrole instrumenata javne nabave, pojasnio je kandidat za gradonačelnika.

Naveo je racionalizaciju troškova, pri čemu će za početak gradonačelničku plaću od 16.500 kuna smanjiti za 20 posto, te reorganizaciju gradske uprave uvođenjem novih odjela s postojećim zaposlenicima. Posebno važno jest oformiti odjel za EU fondove. Zapošljavati se neće, kao i dosad, prema podobnosti, s obavezom posjedovanja IDS-ove članske iskaznice čak i za mjesto čistača ulice, nego prema stručnosti. (T. KOCIJANČIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter