Kandidat za načelnika Davor Ravnić obećao izgradnju kanalizacije i besplatna zemljišta

Stanko Radulović i Davor Ravnić (M. MIJOŠEK)
Stanko Radulović i Davor Ravnić (M. MIJOŠEK)

Izgradnja kanalizacije i vrtića, razvoj poduzetništva, zaštita ribara, korištenje poljoprivrednog zemljišta te dodjela građevinskog zemljišta bez naknade mladim obiteljima ključni su dijelovi programa kojeg je biračima ponudio Davor Ravnić, SDP-ov kandidat za načelnika Općine Ližnjan. O ciljevima ove stranke na današnjoj su konferenciji za novinare govorili i kandidat za donačelnika Stanko Radulović koji nije u stranci, te članovi liste,  nezavisni Denis Išić, Dalibor Jadreško i Goran Strmotić.

Ravnić je napomenuo da sadašnja vlast favorizira naselja Ližnjan i Šišan nauštrb Muntića, Jadreška, Valture i Ušićevih Dvora. To se mora promijeniti, rekao je Ravnić, te dodao da će ova stranka, pobijedi li na lokalnim izborima, pokloniti građevinsko  zemljište i osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa mlade obiteljima koje nemaju riješeno stambeno pitanje.

- Također ćemo poticati razvoj poduzetništva i zapošljavanje: zemljište namijenjeno izgradnji proizvodnih pogona dat ćemo bez naknade i osloboditi vlasnike objekata plaćanja komunalnog doprinosa, rekao je Ravnić. Po njemu, marina Ližnjan jest strateška investicija, od škole do uvale Kuje treba izgraditi nogostup, dok u Ližnjanu pored općinske zgrade treba formirati "novi centar" s tržnicom, galerijom, trgom i drugim javnim sadržajima. 

Stanko Radulović drži da je izgradnja kanalizacije ključna za turistički i gospodarski razvoj općine. Denis Išić kazao je da su mještani Muntića, odakle i sam dolazi, građani drugog reda.

- Goruća pitanja u Muntiću su izgradnja i obnova školskog i dječjeg igrališta, upozorio je. Dalibor Jadreško napomenuo je da su u Jadreškima krucijalni izgradnja vrtića i aktiviranje zone male privrede kod hotela Aurora. U Valturi je pak nužan vrtić, dok na Svetici u Šišanu treba razvijati ekskluzivni turizam, smatraju u SDP-u. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter