Kancelar: Vježbao sam kao nikada do sada

Slavodobitnik Trke na prstenac Andrej Kancelar (D. ŠTIFANIĆ)
Slavodobitnik Trke na prstenac Andrej Kancelar (D. ŠTIFANIĆ)

Slavodobitnik ovogodišnje 38. Trke na prstenac je 31-godišnji Barbanac Andrej Kancelar. Ovu mu je bio jubilarni, deseti nastup na trkama, a dosada nije pobjeđivao.

Jahao je na konju Kalista u vlasništvu Marijana Goldina, a kopljonoša mu je bio Vedran Batel. U napetoj završnici, s ukupno 5,5 punti, pobijedio je svoga brata Kristijana Kancelara koji je imao 4,5 punta. Pobjedu je odnio zadivši dva odlučujuća punta.

Što vam znači ova pobjeda?
Znači mi ostvarenje jednog sna. Jučer mi je sve izgledalo nestvarno, danas su se emocije malo slegle, sjedim s ostalim konjanicima, pričamo, uživam u pobjedi. Moram priznati da mi je telefon užaren od brojnih čestitki koje primam.

Jeste li se naporno spremali za trke?
Jesam, pripremao sam se intenzivno 2,5 mjeseca, svakoga dana na trkalištu. Vježbao sam kao nikada do sada i to se izgleda isplatilo i vidjelo na stazi.

Što na vašu pobjedu kaže brat?
Zadovoljan je, sretan, rekao mi je da mu je draže da sam pobijedio ja nego da je on sam postao slavodobitnik. Na kraju krajeva, nagrada ostaje u kući. Inače, mom je bratu ovo bio 18. nastup na trci, a jednom je i sam bio slavodobitnik i to 2008. godine.

Bavite li se i inače konjima?
Ne, ne bavim se konjima, jašem samo na trci, ali brat i ja kod kuće imamo četiri konja koja nam služe isključivo kad se pripremo za Trku. Po struci sam elektrotehničar, nažalost nezaposlen. Tko zna, možda mi ova pobjeda i posao donese. Inače sam ponosan otac dviju curica i jednostavno rečeno, pravi obiteljski čovjek.

Odajte nam tajnu uspjeha i hoćete li iduće godine opet na konja?
Tajna? Teško je reći. Mislim da mi je 70 posto uspjeha donio konj, a ostalih 30 posto je sreća. Naravno, mukotrpno sam vježbao i to se izgleda isplatilo. Naravno da ću iduće godine opet na trku, to je u našoj tradiciji, no moram reći da bih volio da iduće godine pobijedi netko od konjanika koji još nije, da svi iskusimo pobjedu i sreću i ponos koje ona donosi. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter