Kanat slavi 40 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetrdeseti jubilarni susret pjevackih zborova "Naš kanat je lip" održat ce se u petak i subotu, 1. i 2. lipnja, u poreckoj Istarskoj sabornici. Susret tradicionalno pocinje zajednickim pjevanjem istarske himne "Krasna zemljo, Istro mila" Matka Brajše Rašana ispred zgrade poreckog kazališta u 19.30, a svecano otvorenje je u 20 sati u Sabornici.

- Jako smo ponosni što se tradicija zborskog pjevanja istarskog melosa i pjevanja na cakavštini održala kroz cetiri desetljeca. U dva dana Kanta pjevat ce 500 pjevaca iz 17 zborova, rrekla je na konferenciji za novinare uoci susreta Sanja Radetic Fatoric, ravnateljica poreckog Puckog otvorenog ucilišta.

Ovogodišnji Kanat održava u cast 85 godina rodenja maestra Nella Milottija i skladatelja Nikše Njirica te 200. obljetnice rodenja biskupa Jurja Dobrile.

- Dvjestotinjak skladbi izdano je kroz sve ove godine održavanja susreta i nijedna manifestacija u Hrvatskoj nema takvo bogatstvo, rekla je dirigentica poreckog zbora i predsjednica programskog odbora ?eni Dekleva Radakovic. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter