Kanarinci i križanci privukli Vodnjance

S izložbe (M. ANGELINI)
S izložbe (M. ANGELINI)

Tradicionalna izložba ptica i ornitološko prvenstvo Istre održani su proteklog vikenda u vodnjanskom Domu mladih. Šampionom izložbe lipokrom žutih kanarinaca ocjenjivački sud proglasio je Manuela Juričića, a lipokrom crvenih kanarinaca Patrika Gianchina.

Prvak izložbe melanin žutih kanarinaca je Dean Udovičić, a melanin crvenih kanarinaca Renato Mohorović. Najboljeg križanca ima pak Ervino Jelenaca, predsjednik Udruge za zaštitu i uzgoj ptica Istra, koja je u suradnji s Gradom Vodnjanom organizirala izložbu.

Na izložbi koja je privukla brojne posjetitelje svih dobi, a osobito su se cvrkutu ptica veselila djeca, bilo je izloženo oko 300 ptica, kanarinaca boje i njihovih križanaca. Sve izložene ptice uzgojili su članovi udruga, entuzijasti koji su posjetiteljima davali informacije o pticama upućujući ih u razgledavanje izložbe svoj hobi i ljubav prema pticama i prirodi.

Zainteresirani su mogli i kupiti kanarince, papige tigrice i egzotične papige koje je rijetkost vidjeti u Istri. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter