Kanalizacijski ispust na Marleri u funkciji na jesen

(J. ORLIĆ)
(J. ORLIĆ)

Na Marleri se nastavljaju radovi na kopnenom i podmorskom ispustu otpadnih voda započeti lani na koji će se spojiti sve kanalizacijske cijevi s područja Medulina, Ližnjana i Šišana. Djelatnici su i prošlog vikenda obišli gradilište i na kopnenom dijelu budućeg objekta u kojem će biti smješten pročistač popravili manja oštećenja izazvana jakim jugom i valovima, rekao nam je Edo Krajcar, direktor medulinskog komunalnog poduzeća Albanež.

- Rade se dva ozračna okna na ispustu na Marleri i taj bi dio radova, ako nas vrijeme posluži, trebao biti gotov do kraja veljače. Za to vrijeme mi i dalje radimo rekonstrukciju crpne stanice Kažela u sklopu tog projekta, a Hrvatske vode kreću u postupak javne nabave uređaja za pročišćavanje. Ako bude sve teklo prema planu, cijeli bi sustav trebao biti u funkciji na jesen, kao što smo i najavili, rekao je Krajcar.

Po dovršetku ovog kanalizacijskog ispusta na njega će za sada biti priključeni svi medulinski kampovi i oni dijelovi naselja u koje je dovedena kanalizacija, no trenutno je to tek 40 posto naselja. Kako je kazao Krajcar, u cijeli se projekt uključila i Općina Ližnjan, čije područje još uvijek nema kanalizacijsku mrežu. No, sredstvima europskih fondova, doznajemo, uskoro bi se trebala počeo graditi kanalizacijski sustav i u Ližnjanu, a u budućnosti i u Šišanu pa će na spomenuti ispust na Marleri na kraju biti priključena ova tri naselja. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter