Kanalizacija prvo u Istarskoj i Dvigradskoj ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uskoro bi trebala poceti gradnja kanalizacije u Kanfanaru.

"Dobivena je pravomocna lokacijska dozvola koja predvida gradnju dijela sustava odvodnje fekalnih voda i to u cetiri faze. Buduci da se lokacijskom dozvolom ne stjece pravo gradenja, potrebno je izraditi parcelacijski elaborat koji je uvjetovan lokacijskom dozvolom, a nakon toga izraditi glavni projekt po fazama da bi se steklo pravo gradenja. Lokacijska postoji i za crpnu stanicu koja ce se graditi u Ulici Jurja Dobrile. Uvjet za ishodovanje gradevne dozvole je da se prethodno riješe imovinskopravni odnosi s Hrvatskim željeznicama jer je gradnja crpne stanice predvidena na cestici koja je u njihovom vlasništvu i koju koriste, a postupak rješavanja je u tijeku", pojasnio je nacelnik Sandro Jurman.

U prvoj fazi ce se graditi kanalizacija u dužini od oko jednog kilometra u Istarskoj i Dvigradskoj ulici te pripadajuci manji pravci, u drugu spadaju ulice 16. rujna i Petra Studenca u dužini od oko jednog i pol kilometra, a uslijedile bi treca i cetvrta faza koje bi ukljucivale ulice Matije Vlacica, Zvane Crnje, Mate Balote i Rupnjak.

Do sada je izgraden uredaj za procišcavanje otpadnih voda i kanalizacijske mreže u industrijskoj zoni, a na nju ce se spojiti i kanalizacija naselja Kanfanar, izgraden je i glavni sabirni kolektor u Ulici Jurja Dobrile te dijelovi sustava odvodnje u ulicama Rupnjak, 16. rujna i Mate Balote. Do sada je od oko 9,5 milijuna kuna, koje je Opcina dobila još u 2007. godini od naknade za prikljucak na kanalizacijski sustav od Tvornice duhana i Istragrafike, utrošeno oko pet milijuna kuna i to za nadogradnju uredaja za procišcavanje otpadnih voda. Opcina tako trenutno za gradnju kanalizacije ima osigurano oko 4,2 milijuna kuna koja su orocena u banci. Jurman smatra da bi taj novac trebao biti dostatan za izgradnju prve i druge faze kanalizacije te crpne stanice.


Podijeli: Facebook Twiter