Kanadski književni festival i Sajam knjige partneri

Magdalena Vodopija: Bio je to vrlo uspješan put (M. ANGELINI)
Magdalena Vodopija: Bio je to vrlo uspješan put (M. ANGELINI)

Direktorica Sa(n)jma knjige u Istri Magdalena Vodopija cijelog je prošlog tjedna sudjelovala na 34. međunarodnom festivalu autora (IFOA) u Torontu, jednom od ponajvećih i najuglednijih kanadskih i sjevernoameričkih književnih festivala, koji je u 37 godina postojanja ugostio osam tisuća autora, među njima i 20 nobelovaca.

Kao jedina gošća iz Hrvatske, direktorica pulskog Sajma bila je sudionica posebnog festivalskog međunarodnog programa "The International Visitors", koji je zamišljen u obliku interkulturalne razmjene između izdavača, organizatora književnih festivala, književnih agenata i urednika iz cijelog svijeta. Sudionici, među kojima su bili i direktori edinburškog festivala te slovenskog festivala Vilenica, imali su priliku ostvariti nove suradnje i poslovna prijateljstva te se upoznati s nakladništvom i književnom scenom u Kanadi.

- Bio je to vrlo uspješan put. Načelno smo dogovorili partnerstvo ovog kanadskog festivala i pulskog Sa(n)jma knjige u Istri. Dogovorili smo gostovanje triju autora s kanadskog festivala na našem Sajmu iduće godine, dok će, također iduće godine, izabrani hrvatski autori gostovati u Torontu. Nadalje, naš Sajam planira 2015. jedan od svojih programa posvetiti suvremenoj kanadskoj književnosti, a taj će program kreirati kolege iz Toronta, kaže direktorica pulskog Sajma knjige Magdalena Vodopija. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter