Kanada: Zmija iz "pet shopa" zadavila dvojicu dječaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zmija koja je pobjegla iz prodavaonice kućnih ljubimaca zadavila je dvojicu dječaka u kanadskoj pokrajini Novom Brunswicku, objavila je tamošnja policija.

Kako prenosi BBC, dječaci, vjerojatno braća stara pet i sedam godina, ostali su prespavati u stanu svog najboljeg prijatelja koji se nalazi iznad prodavaonice egzotičnih životinja u gradiću Campbelltonu.

Policija smatra da je zmija tijekom noći pobjegla iz kaveza i kroz ventilaciju došla do stana iznad. Zamjenik gradonačelnika Ian Comeau izjavio je da se radi o tragediji.

Stručnjaci kažu da su napadi egzotičnih zmija iznimno rijetki. Direktor zoološkog vrta u Montrealu David Rogrigue rekao je da ne može vjerovati da se to dogodilo. "To je vrlo, vrlo izvanredna situacija i jako malo vjerojatna", kazao je.

Još nije utvrđeno o kakvoj se zmiji radi. Mediji su prvo pisali da je u pitanju boa, ali su dužnosnici kasnije kazali da je vjerojatnije to bio afrički piton.

Vlasnik prodavaonice Jean-Claude Savoie otac je dječaka kod kojeg su spavala nesretna braća, piše list Toronto Star. On je rekao kanadskoj televiziji CTV da zmiju ima od 2001. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter