Kanada: Nakon potjere uhićen ubojica 3 policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon gradske potjere koja je trajala gotovo 30 sati, kanadska policija uhitila je u Monctonu na istoku Kanade noću na petak muškarca osumnjičena da je nasred ulice usmrtio tri policajca i ranio još dvojicu.

Policajci su tražili mladića podrijetlom iz pokrajine Novi Brunswick, na atlantskoj obali, identificirana kao Justin Bourque (24). Po svjedocima i policiji, viđen je kako puca na agente Kanadske kraljevske žandarmerije u srijedu navečer. Trojica su ubijena na licu mjesta, a još dvojica ranjena.

Fotografije snimljene u srijedu prikazuju ga odjevenog u kaki odjeći, naoružana dvjema puškama (jednom lovačkom i jednom poluautomatskom) u trenutku kretanja po Monctonu.

Vlasti su zamolile stanovništvo da se zatvori u kuće dok se tog "vrlo opasnog" muškarca ne onesposobi. Na kraju se predao elitnoj postrojbi žandarmerije ne pružajući otpor, rekao je na prvoj privatnoj postaji CTV Michelle Thibodeau, svjedokinja uhićenja.

Justin Bourque je živio u parku mobilnih kuća u Monctonu, izrazito je bio sklon oružju, a njegov "loš karakter" bio je opće poznat. Na Facebook stranici Bourque je neposredno prije ubojstva objavio izvatke iz pjesme "Hook in mouse" američke skupine Megadeth. Na istoj je stranici bilo objavljeno nekoliko poruka mržnje spram policije i institucija. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter