Kampu Kažela prijeti zatvaranje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo turizma je 25. studenoga 2009. izdalo rješenje temeljem kojeg medulinskoj tvrtki Tehno ekologija prestaje pravo obavljanja ugostiteljske djelatnosti u kampu Kažela u Medulinu buduci da je toj tvrtki istekao ugovor o pravu korištenja objekta.

Ministarstvo je spomenuto rješenje poslalo na znanje Državnom inspektoratu u cijoj je nadležnosti daljnje rješavanja situacije vezane uz kamp. Naime, korisnik kampa nije dostavio dokaze o vlasništvu nad nekretninama koje koristi za obavljanje ugostiteljske djelatnosti niti druge isprave o pravu raspolaganja predmetnim nekretninama.

Ni nakon nekoliko dana slanja upita nismo dobili odgovor iz Tehno ekologije na pitanje kako namjeravaju riješiti taj problem. Nije poznato hoce li ustrajati na pronalasku zajednickog interesa s Arenaturistom o produženju desetogodišnjeg ugovora o najmu koji je istekao u lipnju 2008. Od tada je pulski hotelijer bezuspješno pokušavao svim pravnim sredstvima vratiti u posjed kamp pa je otkazao ugovor o zakupu.

Kakve bi konzekvence za medulinski turizam donijelo zatvaranje kampa Kažela pojasnio nam je Aldo Dobrovac, direktor ureda Turisticke zajednice Medulina: "Scenarij u kojem bi kamp Kažela mogao biti zatvoren makar i na jednu turisticku sezonu imao bi za opcinu, a posebno za mjesto Medulin, ucinak prave elementarne nepogode."(P. GREGOROVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE U SUBOTU.


Podijeli: Facebook Twiter