Kampovi puni turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preko tri istarska granicna prijelaza - Plovanije, Kaštela i Požana - tijekom petka i subote do 12 sati ušlo je 92.735 putnika, od toga cak 86.850 stranih gostiju te 5.884 domacih. Istovremeno, izašlo je 70.173 putnika, od cega 64.505 stranih i 5.668 domacih.

U usporedbi s istim razdobljem prošlog tjedna, kada su tijekom petka i subote do podne u našu zemlju preko istarskih granicnih prijelaza ušla 51.204 putnika, zabilježen je znacajan porast dolazaka stranih gostiju, odnosno gotovo dvostruko više dolazaka. Sve to pokazuje da je ljetna sezona na vrhuncu.

U prilog ovogodišnjoj sezoni idu i prave ljetne temperature zraka i mora te suncano vrijeme. O tome govore prepune plaže diljem Istre na kojima se tražilo slobodno mjesto.

 

"Srpanj je završio na minusu od tri posto što se tice dolazaka i nocenja i zadovoljni smo što se nije produbio više jer smo s minusom od tri posto završili i prvih šest mjeseci. Veliki je plus što smo zadržali naša najveca tržišta, Njemacku i Austriju. Veci dolazak Talijana ocekujemo upravo ovog vikenda, dok su Slovenci ostali na razini prošle godine", kazao je direktor županjske Turisticke zajednice Tomislav Popovic. Istaknuo je da ce hoteli bilježiti veci pad što se prihoda tice jer je došlo oko 30 posto manje Rusa. Manjak se osjeca i kod gostiju iz Madarske te s domaceg tržišta.

 

Jedni od rijetkih koji ove turisticke sezone zadovoljno trljaju rukama zasigurno su kampovi koji bilježe minimalni minus što se nocenja tice. Od pocetka godine do kraja srpnja u Istri je zabilježen 4,1 milijun nocenja u kampovima, devedesetak tisuca nocenja manje nego u istom periodu lani. Medutim, boravilo je osam tisuca više gostiju, odnosno njih 546,3 tisuce. Adriano Palman iz Kamping udruge Hrvatske kaže da su zadovoljni dosadašnjim rezultatima turisticke sezone i da ce biti presretni ako se tako nastavi i kroz cijeli kolovoz. Ostatak turisticke sezone ovisi o vremenskim prilikama. Ako cijeli mjesec potraje lijepo vrijeme, nada se da ce sezona za kamping sektor završiti u minimalnom minusu od dva do pet posto.


Podijeli: Facebook Twiter