Kampovi postaju holiday parkovi

Istraturistov kamp Park širi se s još 105 novih mobilnih kućica i 210 parcela (J. PREKALJ)
Istraturistov kamp Park širi se s još 105 novih mobilnih kućica i 210 parcela (J. PREKALJ)

Većina istarskih kampova otvorit će svoja vrata do početka svibnja, a svoje će goste iznenaditi velikim brojem novih sadržaja. Ove se godine uistinu može reći da je započeo veliki investicijski ciklus u istarske kampove - ulaže se više od 130 milijuna kuna. Istra se time približava najkvalitetnijim talijanskim kamping regijama.

 Nove investicije se ostvaruju bez obzira na to što još uvijek država nije dodijelila koncesije za korištenje turističkog zemljišta na kojem se većina njih nalazi zbog čega je iznimno teško ishodovati nove građevinske dozvole.

Velika većina istarskih kampova koje primaju na tisuće gostiju u špici sezone svoju budućnost vide u preoblikovanju svojih kampova u takozvane holiday parkove gdje uz klasične parcele sa svom potrebnom infrastrukturom, nude i luksuznije kampiranje. Zato je velik broj turističkih tvrtki odlučio u svoju ponudu uvrstiti luksuzne mobilne kućice s bazenima koje privlače i goste koji inače ne ljetuju u kampovima. Ovdje, naime dobivaju luksuzan smještaj na razini četiri zvjezdice kao što ga nudi privatan smještaj, uz samo su more, a osim toga u kampu imaju sve što im treba - trgovine, restorane, tržnicu, wellness…

Najviše u svoje kampove ove godine investira umaška turistička tvrtka Istraturist - čak 59 milijuna kuna. Druga tvrtka po veličini investicije u kampove je Valamar koja će uložiti 45 milijuna kuna u svoje kampove. Ovim značajnim investicijama pridružuje se i rovinjska Maistra koja investira oko 20 milijuna kuna, a ove će godine uz Novigrad Istri dati još jedan kamp koji će moći raditi i za hladnijih mjeseci. (B. BAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter