Kampisti promoviraju Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istraturistov kamp Park Umag domacin je najvece ovogodišnje svjetske kamperske manifestacije u organizaciji Medunarodne kamping i karavaning federacije (F.I.C.C.) - 76. . rally - koja je svecano otvorena sinoc pred mnogobrojnim uzvanicima iz turisticke branše.

Ovaj se skup, na kojem do 25. lipnja sudjeluje više od 1.500 kampista iz cak 33 države, prvi put održava u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom ministra turizma Damira Bajsa.

Rally je poceo svecanim mimohodom sudionika s istaknutim nacionalnim stijegovima do šatora na plaži u pratnji limene glazbe i mažoretkinja. Ondje su ih docekali i pozdravili gradonacelnici Umaga i Brtonigle Vili Bassanese i Doriano Labinjan, u ime Ministarstva turizma Tomislav Vukovac, predsjednik HAK-a Ivo Bikic, pomocnik direktora HTZ-a za predstavništva i nastupe u inozemstvu i kulturni turizam Milo Sršen, celnik F.I.C.C.-a Joao Alvarez Pereira, predsjednik Udruge kampista Hrvatske Branko Marolt i direktorica Parka Umag Martina Šculac.

- Mislim da ce se hrvatski turizam razvijati vrlo znacajno iducih nekoliko godina, jer gosti žele provesti svoj odmor u sigurnim i gostoljubivim destinacijama s modernim objektima i bogatom kulturom, a to je upravo ono što Hrvatska ima. Ekonomska kriza postavila je trend da gosti sve više provode krace odmore i stoga se odlucuju za odredišta koja su blizu njihove zemlje. Hrvatska ima odlicnu poziciju i predstavlja odlican izbor, jer ima sve što gost želi, rekao je na otvorenju Alvarez Pereira.

Svoje godišnje skupove F.I.C.C održava u najelitnijim svjetskim kampovima - lani je to bilo u Ipswichu u Velikoj Britaniji, dogodine ce se održati u Ceškoj, pa potom 2012. u Kanadi.

Parku Umag odano je to priznanje zbog brojnih osvojenih nagrada i priznanja, od kojih su najpoznatije Superplatz ADAC-a, zatim dvije godine zaredom nositelj je prestižne Crvene table, autokampom godine proglašen je po ocjeni ANWB-a, a nagradu "Quality and simpathy" dobio je od udruge Federcamppegio Italia.

Direktorica Parka Umag naglasila je kontinuitet velikih skupova u tom kampu i istaknula pažnju i trud koje osoblje kampa ulaže u ovakve dogadaje, a pogotovo u 76. F.I.C.C. Rally, koji predstavlja najbolju promociju Istraturista i Park Umaga na svjetskom kamping tržištu.


Podijeli: Facebook Twiter