Kampiranjem do minusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savez sportova grada Pule u protekloj je 2008. godini, prema priloženom izvještaju, poslovanje zakljucio s minusom od 153,5 tisuca kuna, što je umanjeno za 21 tisucu kuna zahvaljujuci višku iz prijašnje godine. Prihodovna strana iznosila je 8,9 milijuna kuna, od cega su iz gradskog proracuna dobili 8,7 milijuna kuna, a rashodi su bili veci od devet milijuna kuna.

Najveci iznos (6,5 milijuna kuna) otpao je na subvencioniranje 67 sportskih klubova, odnosno 3.611 sportaša, podijeljenih u tri kategorije. Sportovi od posebnog znacaja za Pulu iz prve kategorije su: atletika, jedrenje, košarka, nogomet, odbojka, rukomet i veslanje. Medu njima je 14 klubova kojima je podijeljeno 4,8 milijuna kuna.

Osim financiranja rada klubova, preko saveza se prati i pulska sportska buducnost, pa je tako osnovano 15 sportskih škola za djecu od 9 do 11 godina u atletici, košarci, rukometu i odbojci. Više od 540 pulskih osnovnoškolaca u dvoranama šest pulskih škola pod paskom 15 voditelja pokazalo je da je program opceprihvacen, a za njega je izdvojeno 600 tisuca kuna koje koristi dvije i pol tisuce školskih sportaša. U tu cijenu spada i nabavka lopti, golova i koševa te besplatne torbe i dresovi za polaznike. Za 1.700 rekreativaca okupljenih u programu "Sport za sve" izdvojeno je sto tisuca kuna.

Od ostalih aktivnosti saveza treba izdvojiti sportski kamp na Fratarskom otoku, za koji je protekle godine izdvojena 141 tisuca kuna (u 2009. godini 250 tisuca kuna), plus, kako se navodi u izvještaju, povecani troškovi telefoniranja. Upravo je u izvještaju organizacija ovog kampa oznacena glavnim razlogom povecanja rashoda. Cudno, s obzirom na to da roditelji placaju nemali dodatni iznos za dvotjedni program, koji koriste i djeca okolnih opcina, a troškove subvencionira samo Pula.


Podijeli: Facebook Twiter