Kampiranje u hotelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujuci kreativnom dvojcu koji je osmislio uistinu neobican hotel, u Berlinu je moguce kampirati - u hotelu. Jedinstvena je to ponuda koja omogucuje kampiranje bez zujanja komaraca i hodanja po blatu nakon iznenadnog pljuska, ali i odsjedanje u hotelu u kojemu je druženje s ostalim gostima ukljuceno u cijenu.



Zapravo, rijec je o kampu u kojemu je moguce odsjesti u jednoj od tri kamp kucice ili pak tri drvene kucice smještene u istom, nepregradenom prostoru. A upravo je prostor taj koji je vlasnice ovoga neobicnoga hotela - Silke Lorenzen i Sarah Vollmer - korak po korak doveo do ideje neobicnog hotela.

Naime, bila je to njihova ljubav na prvi pogled sa starom tvornicom usisivaca. Odmah su u njoj prepoznali idealno mjesto za hotel, a želja za neinterveniranjem u fascinantni prostor te ideja da njihov hotel nazvan "Hüttenpalast" ima prostor u kojem ce se gosti hotela moci medusobno družiti, rezultirali su "room-in-room" konceptom, odnosno smještajem drvenih kucica u istu tvornicku halu.



Odmah potom pojavila se želja za vecom fleksibilnošcu, odnosno lakšom intervencijom u prostor. U tom smislu, na pamet im je palo postavljanje kotaca na drvene kucice, no od toga su odustale jer su shvatile da im to omogucuju - kamp kucice!

Tako su tri drvene kucice uskoro dobile društvo u vidu tri restaurirane kamp kucice koje sada predstavljaju udobne i krajnje ugodne spavaonice. Baš kao i u "pravom" kampu, i ovdje gosti najviše vremena provode u prostoru ispred kucice što im omogucuje interakciju s ostalim gostima hotelima, a cinjenica da se "kamp" nalazi u zatvorenom prostoru, omogucuje kampiranje i šetnju u japankama do lijepo uredene zajednicke kupaonice cak i u zimskim mjesecima.



S obzirom na jedinstveni ugodaj, cijena od 30 eura po danu i više je negoli pristupacna, a za sve one koji bi voljeli zaviriti u ovaj neobican hotel, no draža im je potpuna privatnost, hotel "Hüttenpalast" ima i šest lijepo uredenih soba s kupaonicama koje oduševljavaju visokim stropovima i velikim prozorima karakteristicnim za industrijsku arhitekturu.

Još jedan detalj koji ovaj hotel uvelike razlikuje od svih drugih, je lijepo uredeni vrt u kojem raste voce i povrce i uistinu ostavlja dojam kucne atmosfere u kojoj se lako uspostavlja kontakt s ostalim gostima hotela.


Podijeli: Facebook Twiter