Kamp na Fratarskom otvara se 15. lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukovoditelj sporta i sportskih objekata Uljanik Standarda, koji upravlja i omiljenim Fratarskim otokom, Vjekoslav Jozanovic najavio je u travnju da prve goste ocekuje vec pocetkom lipnja, no otok i dalje prima tek dnevne posjetitelje. Službeno kamp još nije otvoren, kao ni recepcija. Stoga se brojni Puljani, od kojih je dio vec i ogradio parcele, pitaju kada ce službeno moci podignuti šatore i prijaviti se u kampu.

Kako saznajemo, ranijih je godina bilo slucajeva da su se šatori dizali i prije službenog otvorenja, ali se isto tako dogadalo da su neki i netragom nestali.

- Ove godine smo imali problema s vodom, tocnije s vec dotrajalim instalacijama zbog cega smo imali velikih gubitaka na mreži. Krajem prošle sezone cijev je napukla pa smo morali utvrditi mjesta oštecenja...Sada smo to sve sanirali, postavili još jedan hidrant, par ventila i mogu reci da cemo kamp i recepciju službeno otvoriti iduceg vikenda, tocnije 15. lipnja. Upravo jucer pustili smo vodu u cijevi i nakon provjere spremni smo za primitak prvih gostiju, rekao nam je u petak Jozanovic. Ustvrdio je da ce troškovi sanacije zasigurno prelaziti 50 tisuca kuna.



Dodao je da ce opterecenja na cijevima u moru, koja su i oštecena zbog sidrenja na mjestima gdje je ono zabranjeno, biti polako sanirana tijekom ljeta jer je bitno da se prvo kamp otvori Puljanima.

S obzirom na to da medu "starosjediocima" koji su vec ogradili "svoje" parcele postoji bojazan da ce im, po otvaranju kampa, ograda biti srušena, Jozanovic istice da nece rušiti nikome ništa.

- Ništa necemo skidati. Cijeli je otok vec ograden, a na njemu nikoga. Moram reci i da smo sada htjeli kositi, ali je sve ogradeno i strojevi do nekih mjesta nisu mogli doci... Cijene se za parcele nece mijenjati: i dalje ce biti 15 kuna dnevno, dok smo cijene za odrasle osobe podignuli za pet kuna i sada se dnevno placa 15 kuna po osobi. Djeca ne placaju, to nismo mijenjali, pojašnjava nadalje Jozanovic. (S. ZRINIC TERLEVIC)

CIJELI TEKST U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter