Kamp Mareda dobio visoke četiri zvjezdice

Naselje novih kućica
Naselje novih kućica

Novigradska Mareda jedini je kamp koji je ove godine na cijelom istarskom poluotoku podignuo svoju kategorizaciju. Komisija za kategorizaciju prije nekoliko je dana hotelskoj kući Laguna Novigrad i službeno dala četiri zvjezdice, čime je ovaj kamp uz obližnju Sirenu te hotel Maestral postao treći objekt u portfelju novigradskog hotelijera s visoke četiri zvjezdice.

U Maredu, koja se otvorila početkom osamdesetih godina, u zadnje se četiri godine uložilo 32,5 milijuna kuna. Renovirano je gotovo sve na površini od 27 hektara između Novigrada i Dajle, a svakako su za četiri zvjezdice, najvišu kategoriju kampova trenutno u Hrvatskoj, zaslužni novi sanitarni čvorovi, tisuću bolje opremljenih parcela od 80 do 120 kvadrata te mnoštvo novih sadržaja i usluga, poput takozvane teen & kids party zone, odnosno igrališta za djecu i mlade.

- Da bi udovoljili kategoriji četiri zvjezdice, potrebno je imati sanitarne čvorove na visokom nivou. Stoga smo u potpunosti renovirali pet naših objekata. Ujedno, parcele osim priključka električne energije, što predstavlja standard, za četiri zvjezdice moraju imati osiguran priključak vode, odvodnju, satelitsku televiziju i wi-fi signal. Ujedno cijeli je naš kamp opskrbljen besplatnim bežičnim internetom, kaže nam direktor oba Lagunina kampa Marcel Palić.

Ističe da su nove investicije već pridonijele dobrom ovogodišnjem turističkom prometu. U kampu je trenutno popunjeno 50 posto kapaciteta, dok se inače u ovo vrijeme popunjenost kreće između 30 i 35 posto. Ovdje trenutno ljetuje 1.500 gostiju.

- Prošle smo godine ostvarili 190 tisuća noćenja i stalno smo u porastu. Kada sam preuzeo vođenje kampa, ostvarivali smo 120 do 130 tisuća noćenja, a ove ćemo godine zbog novih investicija te mobilnih kućica imati oko 200 tisuća noćenja. Svibanj nam je zbog lošeg vremena i drugačijeg rasporeda praznika nešto lošiji nego lani, međutim lipanj nam je sada znatno bolji, optimističan je Palić. Po noćenjima su u ovom kampu najzastupljeniji Slovenci, a slijede ih Nijemci, Austrijanci i Nizozemci. (B. BAN; snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter