Kamp Lanterna osvojio priznanje za eko-poslovanje

Kamp Lanterna (Arhiva)
Kamp Lanterna (Arhiva)

Porečki kamp Lanterna hotelijerske tvrtke Riviera Adria koja posluje u sklopu turističke grupacije Valamar dobitnik je prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva "Greenovation 2013" u kategoriji "Ukupni program učinkovitog korištenja resursa u turističkim objektima" koju u povodu Dana planeta Zemlje dodjeljuju Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis d.o.o., priopćuju iz ove tvrtke.

Nagradu će predstavnici Valamara primiti 16. svibnja ove godine na posebnoj manifestaciji u povodu 4. zagrebačkog energetskog tjedna.

- Ova nagrada potvrda je dugogodišnjih napora kampa Lanterna u razvoju štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva kakvo tvrtka Riviera Adria d.d. na cijelom poluotoku sustavno provodi već više od 30 godina. Riviera Adria već je 80-ih godina prošlog stoljeća započela s ulaganjem u zelene tehnologije, investirajući u prve solarne kolektore u kampovima na Lanterni, navodi se u priopćenju.

Uz solarne kolektore, Riviera Adria uvela je i sustav pametnog nadzora električne energije, središnji nadzorni sustav navodnjavanja na poluotoku te razvijeni sustav pročišćavanja voda. Na poluotoku Lanterna provodi se i odvojeno sakupljanje otpada i reciklaža, u skladu s temeljnom misijom očuvanja okoliša i suživota s prirodom. Strateški petogodišnji investicijski plan ove tvrtke  predviđa daljnja ulaganja na poluotoku Lanterna, pri čemu se predviđene investicije odnose primarno na unapređenje postojećih objekata, infrastrukture i okoliša.

Ovaj je kamp dobitnik više međunarodnih priznanja za ekologiju i učinkovito energetsko upravljanje turističkim objektima. Tako je za sezonu 2013. osvojio nagradu naziva "Environmental award - ECO Award Gold", koju u partnerstvu dodjeljuju Keycamp i Eurocamp, najveći organizatori smještaja u mobilnim kućicama i šatorima u Europi. Kamp je također nositelj ISO14 001 sustava upravljanja okolišem. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter