Kamo na medeni mjesec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako je vjencanje najvažniji i najposebniji dan u životu, onda je medeni mjesec zasigurno najposebnije putovanje u životu. Izbor destinacije ovisi o dva bitna cimbenika - interesima novopecenog para (jesu li zainteresirani za izležavanje na plaži ili pak upoznavanje novih kultura) te novcanom iznosu koji su spremni potrošiti.

U agencijama vele da su u posljednje vrijeme jako popularne mediteranske zemlje - Tunis, Turska, Grcka, Italija, a oni malo dubljeg džepa rado izabiru tropske destinacije - Maldive, Sejšele, Tahiti, Kubu… Ovog puta predstavit cemo vam cetiri najpopularnija odredišta za medeni mjesec: Grcku, Tursku, Tunis te Italiju.



Grcka
je idealna za one koji istovremeno žele uživati na plažama, ali i razgledavati bogate kulturne baštine kojih ne nedostaje. Nacionalna turisticka zajednica Grcku opisuje kao "remek-djelo koje si možete priuštiti", što je ujedno i glavni slogan ove zemlje. I zaista, Grcku si gotovo svatko može priuštiti. Cijene sedmodnevnog aranžmana, koji ukljucuje razgledavanje Atene, Krete, Pireja i Patrasa, krecu se vec od 2.600 kuna pa naviše.

Još jefinija je Turska, koja vec godinama privlaci brojne turiste zahvaljujuci svom jedinstvenom spoju orijenta i Zapada. Taj spoj najbolje možete doživjeti u Istanbulu koji je nezaobilazna postaja. Najpopularnije plaže nalaze se u Antaliji. Turska ljetovališta izvan sezone (od 10. do 5. mjeseca) nude jako povoljne aranžmane za parove - putuje dvoje, a placa samo jedan.



Najjefinija opcija za odlazak u Afriku je Tunis. Ova relativno malena država (u usporedbi sa svojim susjedima - Alžirom i Libijom) ponosi se svojim tisucama kilometara pješcanih plaža. Cijene sedmodnevnih aranžmana krecu se vec od oko 2.000 kuna, a za svega nekoliko stotina kuna više možete uživati u luksuznim hotelima s pet zvijezdica.

Tu je i nezaobilazna Italija koja je po mnogima idealna destinacija za medeni mjesec jer objedinjuje odlicnu kuhinju, kulturu, nocni život i naravno romantiku. Rim, Venecija, Bologna, Pisa, Milano, Sardinija, Verona… mogucnosti su beskonacne.


Podijeli: Facebook Twiter