Kamo mi to idemo?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mi u Istri stalno nekoga cekamo i stalno se nekud spremamo otputovati i zato se tom okruženju prilagodio i Forum intelektualaca, pjesnika, književnika, a rijetko kada i politicara, koji se vec jedanaestu godinu zaredom održava u cast istarskog književnika iz Materade Fulvija Tomizze.

Prilagodba je u naslovu ovogodišnjih književno-filozofskih simpozija 11. medunarodnih pogranicnih susreta Forum Tomizza, koji ce se održati 27. svibnja u Trstu i dan kasnije u Umagu - «Status Quo…Vadis?».

Dakle, sve u znaku latinskih reminiscencija, no kada se sve prizemlji, onda ispada da ce ove godine ugledni kreativci (pjesnici i romanopisci) i znanstvenici govoriti o stanju sadašnjice te o tome kamo svi zajedno idemo, ili po naški gremo?

Danas je obznanjeno da su izabrani radovi šest finalista petog izdanja literarnog natjecaja za kratku prozu Lapis Histriae, i to Franje Janeša (Zagreb), Mihe Mazzinija (Ljubljana), Zorana Pilica (Zagreb), Marija Schiavata (Rijeka), Slobodana Bubnjevica (Pancevo) i Jelene ?okic (Beograd).

Pobjednik, kojem ce pripasti nagrada od tisucu eura, bit ce proglašen 28. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter