Kamioni Kamena sve rjeđi na štinjanskim cestama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kamioni pazinske tvrtke Kamen, koji već godinama prevoze kamen kroz Štinjan do tamošnje utovarne luke, ovih se dana na prometnicima vide vrlo rijetko. Kako nam je rekao jedan čitatelj, pauza zbog turističke sezone ove se godine produljila te su kamioni na štinjanskim cestama ponovno viđeni tek nedavno. Zanimalo nas je stoga hoće li kamioni i dalje voziti kroz to mjesto tijekom zime i proljeća.

Neslužbeno smo doznali da kamioni Kamena nisu prometovali jednostavno zato što posla - nema. Teretnjaci koji se vide u zadnje vrijeme na štinjanskim cestama vozit će još nekoliko idućih dana i - to je to! Činjenica da Kamen nema ugovorenih poslova izravno će utjecati i na cijeli Štinjan. Naime, Mjesni odbor Štinjan s tom je tvrtkom potpisao ugovor po kojemu im Kamen Pazin uplaćuje 0,05 eura po toni lomljenog izvezenog kamena.

Predsjednik Vijeća MO-a Dušanko Babić veli da su sva sredstva išla na poseban račun i trošila se za uređivanje mjesta. Tako su tijekom zadnjih nekoliko godina asfaltirane gotovo sve makadamske ceste, u duljini od gotovo tri kilometra, MO je dobio kamen, rubnjake i klupice za uređenje mjesnog trga, te je uređena brojna infrastruktura u mjestu. U "dobrim" godinama po ovoj je osnovi MO dobivao i do 300 tisuća kuna.

- To što ova tvrtka ima manje posla direktno utječe i na sve nas u mjestu, no moram reći da Kamen Pazin i dalje redovito pomaže mjestu, primjerice financiranjem lokalnog nogometnog kluba te boćara, naveo je Babić. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter