Kamioni i šleperi zauzeli slobodna parkirna mjesta kod vrtića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Problemi s nedostatkom parkirnih mjesta u Poreču su svakodnevnica, a to je sada u ljetnim mjesecima dovelo do kulminacije na mnogim mjestima u gradu. Posebice se to osjeti u onim dijelovima gdje je ostalo još malo mjesta koja nisu pod naplatom, a jedan od primjera je svakako i kratka ulica u kojoj se nalaze dvije zgrade Dječjeg vrtića Radost – u jednoj idu djeca vrtićke dobi a u drugu, odmah pored one prve, smješteno je pet grupa jasličara. I upravo se tu gotovo svakog jutra odvijaju vrlo neugodne situacije za roditelje. A ne bude li se nešto ubrzo poduzelo, nažalost mnogi su roditelji već komentirali da se boje da će doći do neke nesreće.

Kamioni na parkiralištu, auti na cesti

Naime, kako naše fotografije zorno prikazuju, budući da se vrtić i jaslice nalaze pored robne kuće koja se sada zove Riva Mall u koju su odnedavno uselili brojni novi dućani, upravo tu dolaze ogromni šleperi iskrcavati robu. Šleperi se parkiraju u uličici, blokiraju promet, smanjuju vidljivost i izazivaju opću nervozu i nezadovoljstvo. Kada bi dolazili ujutro prije 6 sati ili popodne nakon 17 sati kada prometa ima malo, manje bi smetali, ali svjedoci smo da gotovo uvijek dolaze u špici – ujutro između 8 i 9 sati kada stotine roditelja prije posla vozi svoju djecu u vrtić! Budući da se to često događa, roditelji su primorani parkirati na cesti i na nogostupima. Problem je što veliki šleperi umanjuju vidljivost u ulici, koja bi trebala biti jednosmjerna, ali se uglavnom koristi dvosmjerno. Roditelji se moraju naoružati strpljenjem i imati ne dva, nego barem šest očiju za prelazak ceste.

Da bude još bolje, na ovoj smo fotografiji uhvatili istovremeno i veliki crveni kombi, parkiran ispred jaslica na mjestima koji su prometnim znakovima obilježena kao rezervirana za roditelje s malom djecom i dostavu. Provjerili smo i doznali da crveni kombi daruvarskih registarskih pločica nema veze ni s vrtićom ni s dostavom, a takvih koji se parkiraju na mjestima namijenjenima roditeljima ima mnogo. To budu turisti koji koriste priliku i misle da mogu besplatno parkirati, drugi koji idu u robnu kuću po špežu ili pak vozila raznih tvrtki koji izbjegavaju platiti parking na obližnjem parkiralištu pod naplatom. Nažalost, prometne redare ujutro se dosad baš nije viđalo, a, iako ih Grad nema dovoljno zaposlenih, morali bi češće dolaziti, jer je ovo zaista jedan od gorućih punktova u gradu. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter