Kamiondžija "pod gasom"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska prometna policija je u suradnji s Hrvatskim cestama u srijedu od 8 do 11 sati na podrucju Pule provela nadzor poštivanja osovinskog opterecenja, ukupne mase i dimenzija vozila na cestama. Nadzorom su obuhvaceni cestovni pravci kojima prometuju teretna vozila, a posebice dionica Kanfanar – Bale – Pula – Puntižela.

Kontrolirano je osam teretnih vozila i utvrdeno devet prometnih prekršaja. U cetiri slucaja prekršena je odredba o prekoracenju ukupne mase ili nosivosti, a u po jednom rijec je bila o tehnickoj neispravnosti teretnog vozila, neosiguravanju tereta na prikolici, korištenju mobitela za vrijeme vožnje, vožnji pod utjecajem alkohola, a utvrden je i jedan prekršaj odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Policija je na kolniku ulice na Puntiželi zatekla 55-godišnjeg vozaca iz Umaga koji je upravljao teretnim vozilom marke iveco pulskih oznaka pod utjecajem 1,34 promila alkohola u krvi. Vozac teretnjaka smješten je u posebne prostorije do otrježnjenja.

Postaja prometne policije Pula poziva vozace teretnih vozila na poštivanje prometnih propisa i pravila ponašanja radi vlastite i sigurnosti drugih sudionika u prometu.


Podijeli: Facebook Twiter