Kamion Albaneža upao u septicku jamu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kamion cistilica medulinskog komunalnog poduzeca Albanež u utorak prijepodne je u Pomeru uletio prednjim dijelom u septicku jamu.

Vozac kamiona nije ozlijeden, a vozilo je iz prazne septicke jame dimenzija cetiri puta dva metra morala izvuci Uljanikova dizalica.

- Bizarna nesreca dogodila se jer je septicka jama, koja se nalazi uz samu cestu a pripada obližnjoj privatnoj kuci, bila neoznacena i nezašticena. Sreca da nije bilo gorih posljedica, kaže tehnicki direktor Albaneža Vladimir Periša.

- Cistilica ima 7,5 tona i s dva kotaca je upala u jamu. Pored nje, inace, stalno prolaze automobili. Bolje je da se ovo dogodilo nama nego da netko nastrada jer se radi o velikoj rupetini bez ikakve zaštite, rekao je Periša.



Na uvidaju je bila i policija, a šteta ce biti procijenjena naknadno. Ograda oko jame vec je postavljena, a rupa ce uskoro biti zatrpana. Takoder, treba utvrditi tko je vlasnik kuce pored koje je jama.

Buduci da je na vozilu nastala tek neznatna šteta Albanež ce je popraviti, a jedini trošak bit ce trosatni najam dizalice koji ce ova tvrtka platiti "iz svog džepa" buduci da osiguranje to ne pokriva. Nece tužiti ni vlasnika kuce jer je to dugotrajan proces, rekao je Periša.


Podijeli: Facebook Twiter