Kamenolomu produžuju život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtki 'Holcim mineralni agregati' iz Nedešcine omogucit ce se daljnja eksploatacija tehnicko-gradevnog kamena u kamenolomu u Plovaniji do iskorištenja rezervi, pa su u tu svrhu bujski vijecnici naložili da se krene u izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uredenja grada Buja.

Unutar eksploatacijskog polja omogucit ce se gradnja raznih postrojenja, poput betonare i asfaltne baze. Vijecnici su se složili s predloženim promjenama zato što kamenolom zapošljava 20-ak osoba.

U obrazloženju piše da je na osnovu potvrdenih rezervi kamena od 31. prosinca 2009. u kolicini od 1,5 milijuna kubnih metara te planirane godišnje proizvodnje od 150 tisuca kubika, eksploatacija te sirovine u Plovaniji moguca do iskopa tih kolicina.

Ne nalaze razloga da se eksploatacija kamena vremenski ogranici, jer Holcim posjeduje sve dozvole potrebne za legalan rad kamenoloma, postoji ekonomska opravdanost za nastavak rada i nakon 2010., te nema drugih zapreka da se potvrdene rezerve u potpunosti iskopaju, navodi se u obrazloženju.

Izmjenu prostornog plana financirat ce Holcim.


Podijeli: Facebook Twiter