Kamenjem huligani napali i labinske rukometaše

Kombi rukometaša Mladog rudara nakon incidenta
Kombi rukometaša Mladog rudara nakon incidenta

Jadranski derbi dobio je i svoje treće poluvrijeme zahvaljujući pripadnicima Torcide koji očito nisu mogli otrpjeti da su ovoga  puta u navijačkom smislu ostali u debeloj sjeni Armadine originalne  ideje o dolasku u Splitu "bijelim brodom". Na Poljudu se palila srpska zastava, sa sjevera u većem dijelu utakmice pozivalo na ubijanje riječkih i inih Srba, navijač se ušetao s palicom u ruci i prijetio sucima i igračima, predsjednika Damira Miškovića gađalo se bocom u loži, a u mjestu Bunica na izlazu iz Senja u smjeru Novoga Vinodolskog Torcida je nešto poslije ponoći na magistrali, po uzoru na neke s početka 90-ih godina podigla barikade i izvela "balvan revoluciju". Prepriječili su cestu bačvama i automobilima te sačekivali automobile i kombije s navijačima "Rijeke".

Ni krivi ni dužni stradali su i rukometaši labinskog Mladog rudara, koji su se vraćali s prvenstvene utakmice u Zadru.

Igrači u šoku

- Mi smo valjda prvi naletjeli jer dugo je ispred nas vozio Punto splitskih tablica i priječio nam put da ih prestignemo. Konstantno su se glupirali, kočili su ispred nas i zadržavali promet. U jednom zavoju su naglo skrenuli s ceste, a mi smo nekako prošli dalje. Međutim, naš drugi kombi, također s pulskim tablicama, koji je malo zaostao, teško je stradao. Naletjeli su na prepreke na putu, bačvu, prema njima su poletjele kamenice i grote. Skupina od 30-ak navijača počela je šipkama udarati po kombiju. Zamislite dečke od 16-17 godina koji spavaju u kombiju i odjednom se nađu pod kišom kamenica. Vjerujte da nismo uopće znali o čemu se radi, djeca još uvijek u šoku. Pričaju mi da je prema kombiju poletjela i upaljena baklja, ali je srećom promašila metu. Teško mi je zamisliti što bi bilo da je prošla kroz razbijeno staklo među naše igrače, zapravo još djecu... Prijavili smo sve policiji, koja nam je rekla da nismo jedini. Očito je da je sve to bilo dobro organizirano jer napadači su bili u vozilima splitskih, zadarskih, šibenskih registarskih tablica, rekao je jedan od čelnika labinskih rukometaša koji se iz razumljivih razloga nije želio predstaviti.

Bijeg iz pakla

Teže posljedice labinski su rukometaši izbjegli samo prisebnošću vozača kombija Željka Gajice i pukoj sreći.

- Nismo ni mogli sanjati da bi se nešto takvo moglo dogoditi, stvarno sam šokiran, ali i sretan kada pomislim da smo mogli proći puno gore, govori Gajica.

- Sve je bilo u redu do nekih pet kilometara poslije Senja, kada sam u jednom zavoju primijetio veliku bačvu na svojoj strani. Polako sam počeo usporavati u pokušaju da je zaobiđem, ali mi je s lijeve strane prolaz zapriječio Mercedes splitskih oznaka, tako da sam praktički morao stati. U tom trenutku je iz mraka izletjelo dvadesetak huligana s fantomkama na licima, koji su kamenjem i šipkama počeli razbijati kombi. Velikim kamenom pogodili su prednje vjetrobransko staklo, a razbijeno je i nekoliko bočnih stakala. U tom sam trenutku dao po gasu, uspjeli smo pobjeći. Bilo je strašno, kazao je Gajica. (Ivan VOLARIĆ i Robi FONOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter