Kamenjak u knjizi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Knjiga "Kamenjak" predstavljena je pred iznimno brojnom publikom u petak navečer na premanturskoj placi. Riječ je o djelu objavljenom u izdanju Javne ustanove Kamenjak, a koje donosi tekstove više autora o raznim aspektima ove lokacije.

Na ovoj se knjizi radilo dvije godine i najprije smo mislili da će to biti brošura ili vodič manjega obima, na kojih desetak stranica, a dobili smo ovu predivnu knjigu na 160 stranica s prekrasnim fotografijama. Knjiga je namijenjena svima onima koji žele upoznati ljepote Kamenjaka, ali i ekspertima, budući da je napisana na vrlo stručan način. Autori tekstova su Nina Skoko, Sanja Žalac, Neven Iveša, Tatjana Mandić Bulić i Bojana Ćustić Juraga, koja je napravila izvrstan posao i na koncu sve te tekstove i uredila. Knjiga je prevedena na talijanski, njemački i engleski jezik, kazao je Iveša, ravnatelj Javne ustanove Kamenjak.

Mladenka Batalić iz tvrtke Mara, koja se pobrinula za koncept i realizaciju, napomenula je da su tu uvrštene divne fotografije brojnih autora i ustanova.

Izvršna urednica je Nataša Beljan, a lektorica Svetlana Đurašinović. Za grafičko oblikovanje pobrinula se Ana Berc. Publikacija je tiskana u tri tisuće primjeraka. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter