Kamenjak ostao bez ravnatelja, slijedi natječaj

Izbor čelnika Kamenjaka uvijek predstavlja prvoklasno političko pitanje (M. ANGELINI)
Izbor čelnika Kamenjaka uvijek predstavlja prvoklasno političko pitanje (M. ANGELINI)

Vijest da je Igor Pasini dao ostavku na mjesto ravnatelja Javne ustanove Kamenjak, i to samo pet mjeseci nakon što je stupio na tu funkciju, opet je lansirala tu ustanovu Općine Medulin u žižu interesa medija.

Ostavka je podnesena iz osobnih razloga, što se uobičajeno navodi upravo kada je razlog nešto sasvim drugo, a što stoji iza odricanja ravnateljske funkcije za sada su samo kuloarske priče.

Tko o razlozima najbolje zna nego Pasini, no on nam je jučer bio nedostupan.

Pred Upravnim vijećem javne ustanove koja upravlja zaštićenim područjem na jugu Istre i Općinskim vijećem Medulina sada je imenovanje privremenog ravnatelja na najduže jednu godinu te raspisivanje novog natječaja u roku od 30 dana. Dosadašnjem ravnatelju razrješenjem s te funkcije prestaje i radni odnos u Kamenjaku.

- Primili smo zahtjev ravnatelja za razrješenje iz osobnih razloga. Upravno vijeće prihvatilo je njegov zahtjev i uputili smo ga Općinskom vijeću Medulina. Na sjednici će on biti razriješen te predložen i imenovan privremeni ravnatelj. Novi će natječaj Upravno vijeće raspisati i u bržem roku nego što je predviđenih 30 dana, rekla je predsjednica Upravnog vijeća Kamenjaka Tea Gobo, koja je predsjedavala i povjerenstvom za provedbu natječaja.

Privremeni ravnatelj Kamenjak, rekla je Gobo, može biti i osoba koja nije vezana za Javnu ustanovu, ali mora ispunjavati uvjete za ravnatelja. Sjednica Općinskog vijeća mogla bi se održati, saznajemo, koncem sljedećeg tjedna.

Pitali smo Gobo, inače i predsjednicu Zajednica podružnica IDS-a Puljštine, koliko ima istine u tome da je razlog Pasinijeve ostavke pritisak koji su na njega vršile političke opcije iz medulinskog vijeća te stoji li iza svega nastojanje da se županijska JU Natura Histrica "vrati" na Kamenjak. Gobo takve glasine nije željela komentirati.

Kamenjakom je do 2005. upravljala Natura Histrica, nakon čega je upravljanje poluotokom preuzela općinska ustanova Kamenjak. I tada se o povratku Nature Histrice špekuliralo u svijetlu dolaska na vlast koalicije IDS-a i nezavisne liste aktualnog načelnika Gorana Buića nasuprot liste Emila Jukopile.

Imenovanja ravnatelja i njihove smjene bilo je uvijek prvenstveno prvoklasno političko pitanje u Medulinu, počevši od Mirne Fabris Rabatić, preko Nevena Iveše, kojeg je naslijedio Pasini. (Z. STRAHINJA)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter