Kameni totemi izniknuli iz mora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neobicne kamene skulpture razlicitih velicina i oblika, djelo nekog nepoznatog umjetnika, vec duže od mjesec dana nicu na plaži na Punti Busoli kod Poreca. Neke više od metra, koje podsjecaju na tornjeve Gaudijeve Sagrade Familije, neke niže, slicnije neolitskim spomenicima, radene su slaganjem kamena na kamen, a plijene pažnju svojim originalnošcu i pomalo tajanstvenim izgledom.

Unatoc svojoj krhkoj konstrukciji koja izgleda kao da ce se svakog trena srušiti, odolijevaju vjetru i valovima, a i kupaci ih izgleda vole jer rado pronalaze mjesto za suncanje u blizini ovih zanimljivih "totema". Tko je autor ovog pothvata, nismo uspjeli doznati, ali sigurno je da mu je plaža koja gleda na uvalu postala vec pretijesna jer su nedavno skulpture pocele nicati i na plaži s druge strane poluotoka Punta Busola.

Je li rijec o nekom kreativcu, koji jednostavno pokušava skratiti vrijeme na plaži, akademskom umjetniku koji gradi neku svoju instalaciju ili o djelu vanzemaljca, kako su neki u šali sugerirali? A pogled na uvalu u misticnoj atmosferi sumraka, kada se od neobicnih skulptura naziru samo obrisi, doista budi razne asocijacije. (V. HABEREITER; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter