Kamena vuna ostavljena na parceli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poveca kolicina kamene vune odbacena je prije nekoliko dana na rubu šumice kod Ponte Portone, preko puta tamošnjeg restorana, nedaleko od prometnice Vižinada - Buje, dojavio je jedan citatelj. Radi se o opasnom otpadu za cije su zbrinjavanje zadužene specijalizirane tvrtke pa se u takvom stanju, bez zaštite, na otvorenom ne bi smio naci ni privremeno.

Je li prijava stigla i do Opcine Grožnjan, pitali smo nacelnika Rina Duniša, koji je istog trena naložio komunalnom redaru da provjeri situaciju na terenu.

- Utvrdili smo da je to izolacijski materijal s terase obližnjeg restorana, koja je uklonjena prema rješenju gradevinske inspekcije. Kamena vuna je odložena na privatnu parcelu, a mi cemo kontaktirati vlasnike tog ugostiteljskog objekta i naložiti im da do kraja ispoštuju rješenje i pobrinu se za adekvatno uklanjanje kamene vune. Ukoliko u tome ne uspijemo, Opcina ce to uciniti o svom trošku, a zatim ga nadoknaditi od vlasnika, kazao je Duniš.

Vlasnik parcele na kojoj je materijal odložen rekao nam je da je vidio što se dogodilo i da ga nitko nije pitao za dozvolu. "Ne znam tko je to ucinio, ali cu se informirati i dogovoriti da se taj opasan otpad što prije zaštiti i makne", porucio je.

Da je to doista izolacija sa srušene terase, potvrdio nam je vlasnik restorana, koji je rekao i da je sa specijaliziranom tvrtkom vec dogovorio odvoz kamene vune.

Specijalizirana tvrtka Metis prikuplja kamenu vunu i predaje je na obradu ovlaštenim poduzecima u inozemstvu, doznajemo od voditelja komercijale Josipa Butorca. Gradani manje kolicine mogu bez naknade odložiti na njihovom reciklažnom dvorištu u Puli. (K. FLEGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter