Kamen po kamen - vrtni kamenjar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osim biljkama, vrtovi i travnati prostori oko kuce mogu se oplemeniti i uljepšati efektnim detaljima. U vrijeme, kada su vece investicije pale u drugi plan, ponekad je za dobar i bolji izgled vlastitog okoliša dovoljno samo malo mašte i inicijative.

Primjerice, "hand made" kamenjar, zasigurno ce obogatiti vanjski prostor i izazvati "pozitivnu zavist" susjeda. Vama osobno, kada ga konacno sazidate izgledat ce velik i golem poput Kineskog zida.

Da bi ga napravili, a najbolje je to uciniti na osuncanoj padini, prvo je potrebno kolcicima oznaciti željeni prostor i njegove dimenzije. Osim što tlo prethodno treba ocistiti, vodite racuna da crna folija koju polažete na tlo, bude vodopropusna.

Slijedi postavljanje kamencica, koje ste prethodno "posudili" iz prirode, u izvornom obliku i bez bojanja te prenijeli u obiteljsko dvorište. Prilikom slaganja, ne treba smetnuti s uma da veci komadi idu prvi i da se moraju, jednim svojim dijelom, ukopati u tlo.

Potom kamen sistemom suhogradnje slažemo jedan na drugi. Završetkom tog najzahtjevnijeg dijela posla, u ogradeni prostor dobro je dodati supstrat u koji cete saditi biljke, o kojima opet, treba dobro razmisliti ne bi li baš one naš mali i jedinstveni kamenjar ucinile iznimnim.


Podijeli: Facebook Twiter