Kameleonski od disonanci do loungea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glazbenik kameleonske osobnosti, pijanist Matija Dedic, u cetvrtak je koncertom na Balwan Cityju, u sklopu 11. festivala Jazz is Back!, pokazao vrsnu interpretaciju kako laganih jazzy melodija, tako i zahtjevnih, disonantno dramaticnih i tehnickih vrlo zahtjevnih djela.

Kao i prijašnjih veceri, prvi su nastupili polaznici Ljetne jazz škole HGM-a: Vid Jamnik i Šimun Matišic izveli su zahtjevnu "Senor Mouse" Chicka Coreae, da bi nakon toga Sandi Cakalo sa svojim pratecim sastavom izveo "Just A Gigolo", nakon cega su nastupile pijanistica Dina Rizvic, bubnjarka Lada Obradovic i kontrabasistica Eva Kesselring koje su izvele skladbu "Celia", a Eva i profesor kontrabasa Ewald Oberleitner izveli su "Autumn Leaves".

Oberleitner je nastupio i s Dedicem, kao i bubnjar Howard Curtis, te su prvi dio koncerta posvetili instrumentalnim skladbama, u kojima je do izražaja došlo sve umijece muziciranja i interpretacije ovo troje vrhunskih glazbenika, koji su izveli neke standarde poput "Solar" Milesa Davisa ili pak autorsku Dedicevu "Family".

Drugi dio koncerta bio je laganijeg, gotovo lounge karaktera. Na pozornici se glazbenicima pridružio nekadašnji clan Mayalesa, Kristijan Beluhan, koji je izveo skladbe poput "The Nearness of You", "Love for Sale", "Moondance" i druge, a nakon dugog aplauza brojne publike glazbenici su za bis izveli "My Funny Valentine".

Iako nismo uspjeli dobiti potvrdu, naculi smo i zanimljivu informaciju da Mayales pripremaju novi album nakon dugogodišnje diskografske pauze, što znaci da se može ocekivati podosta iz kreativne radionice Kristijana Beluhana.


Podijeli: Facebook Twiter