Kalmeta: Tužit ću Stanića, dosta mi je tog lika!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavio je danas da će podnijeti tužbu protiv predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata (NCS) Mijata Stanića zbog klevete te istaknuo da su cijene izgradnje autocesta bila najniže u EU-u.

"Dosta mi je tog lika koji me se već mjesecima uhvatio kao pijan plota. Zašto - ne znam!", rekao je danas gradonačelnik Kalmeta novinarima u zadarskoj Gradskoj upravi, odgovarajući na optužbe sindikalca Stanića.

Predsjednik NCS-a Stanić, komentirajući pritvaranje Josipa Sapunara, bivšeg financijskog direktora Hrvatskih autocesta (HAC), osumnjičenog zajedno s još sedam osoba u slučaju "Remorker" za izvlačenje 38 milijuna kuna iz HAC-a, u medijima je ustvrdio da je novac završavao kod bivšeg ministra prometa (Kalmete) i njegovog tadašnjeg najbližeg suradnika (Livakovića).

Odbacujući sve Stanićeve navode protiv njega kao klevetu, Kalmeta je danas najavio tužbu protiv njega.

"Zašto on to radi ne znam. Njemu smeta to što su videonadzori stavljeni u naplatne kućice (HAC-a), eto to njemu smeta. Podignut ću protiv njega tužbu pa neka gospodin Stanić dokazuje te svoje objede tamo gdje će to morati i argumentirati", poručio je Kalmeta.

Pritvaranje dva državna tajnika iz njegovog nekadašnjeg ministarstva, Zdravka Livakovića i Milivoja Mikulića, komentirao je da "nitko nije kriv dok mu se ne dokaže".

"Pustimo to svojim tijekom, a Zdravku Livakoviću, koji je doista bio moj bliski suradnik i prijatelj, želim da dokaže što prije svoju nevinost", rekao je Kalmeta.

Vezano za prozivanja o visokoj cijeni gradnje autocesta bivši ministar prometa Kalmeta rekao je da su "cijene izgradnje autocesta, po Eurostatu - službenoj statistici Europske komisije, bile najniže u Europskoj uniji. A da ne govorim o kvaliteti gradnje", dodao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter